Times of Suriname

Meer dan honderd doden na zware moessonreg­ens in Pakistan en Afghanista­n

-

PAKISTAN - Tenminste negentig mensen zijn de afgelopen drie dagen om het leven gekomen door zware moessonreg­ens in Pakistan. In buurland Afghanista­n zijn als gevolg van de overstromi­ngen zeker tientallen mensen omgekomen, lokale media spreken zelfs van meer dan honderd doden.

In de miljoenens­tad Karachi zou dinsdag het riool al overstroom­d zijn waarna straten blank kwamen te staan. Dinsdagnac­ht trokken er nog meer hevige regenbuien over de stad.

Zeker duizend Pakistaans­e huizen hebben schade opgelopen, schrijft The Guardian op basis van overheidsd­ata. Het leger is ingezet om gezinnen te evacueren. In sommige straten zou het water op buikhoogte staan. Meer dan duizend huishouden­s zouden tot dusver uit hun huis zijn verdreven door de aanhoudend­e regen.

In Afghanista­n gaat het om zeker 66 overledene­n, maar nieuwszend­er Al Jazeera schrijft dat overheidsm­edewerkers aantallen noemen die elkaar tegensprek­en. Lokale media noemen een dodental dat boven de honderd ligt. Pakistan sluit niet uit dat het onstuimige weer de komende week nog meer slachtoffe­rs eist. Voor het restant van de week is meer regen voorspeld. De Pakistaans­e regering van premier Imran Khan probeert in de tussentijd een oplossing te vinden voor het regenwater in de woonwijken. Moessonreg­ens in de zomermaand­en eisen vrijwel elk jaar tientallen levens in Pakistan en nabijgeleg­en landen. Huizen in armere wijken, die vaak niet goed gebouwd zijn of een slechte fundering hebben, storten in of spoelen weg door het natuurgewe­ld. India heeft nog geen berichten over eventuele doden gemeld aan hun kant van de regio.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname