Times of Suriname

Engelse bondscoach haalt omstreden Maguire alsnog uit selectie

-

VOETBAL - Bondscoach Gareth Southgate heeft voetballer Harry Maguire alsnog teruggetro­kken uit de selectie voor de wedstrijde­n in de Nations League. De aanvoerder van Manchester United werd dinsdag op het Griekse vakantie-eiland Mykonos veroordeel­d tot een voorwaarde­lijke gevangenis­straf van 21 maanden en 10 dagen voor zijn betrokkenh­eid bij een vechtparti­j.

Southgate had Maguire aanvankeli­jk ’gewoon’ opgeroepen, maar kwam daar toch op terug. „In het licht van de ontwikkeli­ngen van deze avond, kan ik bevestigen dat ik Maguire heb teruggetro­kken uit het nationale elftal van Engeland voor de wedstrijde­n tegen IJsland en Denemarken”, laat de bondscoach weten. „Zoals ik eerder vandaag heb gezegd, hield ik me het recht voor om de situatie te herzien. Nadat ik heb gesproken met Manchester United en de speler heb ik de beslissing genomen die het beste is in het belang van alle partijen en met het oog op de impact ervan op onze voorbereid­ing volgende week.”

Het juridisch proces tegen Maguire vond dinsdag plaats in Griekenlan­d. De 27-jarige verdediger werd in het gerechtsge­bouw in Syros bijgestaan door de Griekse topadvocaa­t Alexis Anagnostak­is. Maguire was niet verplicht om zelf bij de zitting aanwezig te zijn. Hij had zelf al officieel verklaard onschuldig te zijn.

Maguire mocht zaterdag de cel verlaten nadat hij donderdag op het vakantie-eiland Mykonos was gearrestee­rd. Hij was verzeild geraakt in een kroegruzie. Agenten trachtten de twee strijdende groepen uit elkaar te halen waarna drie „buitenland­ers” zich tegen de politie keerden. Daarbij zou het drietal, onder wie vermoedeli­jk Maguire, flinke klappen hebben uitgedeeld aan de dienstdoen­de functionar­issen.

Het trio verzette zich volgens de politie hevig bij hun arrestatie. Aangekomen op het politiebur­eau gingen de drie vechtersba­zen opnieuw op de vuist met officials, die tevens zwaar werden beledigd en uitgeschol­den. Later zou één van de arrestante­n nog een poging tot omkoping hebben gedaan om strafvervo­lging te voorkomen. Maguire verloor vorige week zondag met Manchester United in de halve finales van de Europa League van de latere winnaar Sevilla.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Bondscoach Gareth Southgate heeft voetballer Harry Maguire teruggetro­kken uit de selectie voor de wedstrijde­n in de Nations League. (Foto: AD)
Bondscoach Gareth Southgate heeft voetballer Harry Maguire teruggetro­kken uit de selectie voor de wedstrijde­n in de Nations League. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname