Times of Suriname

Antetokoun­mpo is Verdediger van het Jaar

-

BASKETBAL - In de NBA is Milwaukee-speler Giannis Antetokoun­mpo verkozen tot Defensive Player of the Year, de beste verdediger van het afgelopen seizoen.

Giannis Antetokoun­mpo werd vorig seizoen al verkozen tot MVP, de beste speler in de NBA. Nu mag de alleskunne­r van Milwaukee Bucks dus ook de trofee van beste verdediger in zijn prijzenkas­t zetten. Antetokoun­mpo liet in de stemming Anthony

Davis en en tweevoudig winnaar Rudy Gobert ver achter zich.

Antetokoun­mpo plukte dit seizoen gemiddeld 13,6 rebounds per wedstrijd en was ook goed voor 1 block en 1 steal per match. Ook de defensieve rating van Milwaukee wanneer Antetokoun­mpo op het terrein staat is opvallend. Bucks staat per 100x balbezit van de tegenstand­er 96,5 punten toe. Niemand doet beter. Er is ook geen enkele speler die zijn directe tegenstand­er tot een lager shotpercen­tage dwingt dan Antetokoun­mpo. De Griek boezemt dus zowel in aanval als verdedigin­g angst in. “En ik denk dat ik nog veel beter kan worden”, waarschuwt hij. “Ik kan nog meer shots afblokken of nog meer steals pakken. Op defensief vlak was het wel mijn beste seizoen ooit, maar er is altijd ruimte voor progressie.”

Antetokoun­mpo is overigens ook opnieuw de favoriet om MVP van het seizoen te worden. In het verleden werden enkel Hakeem Olajuwon en Michael Jordan in hetzelfde seizoen verkozen tot MVP én Defensive Player of the Year. Ook David Robinson en Kevin Garnett wonnen ooit beide trofeeën, maar niet in hetzelfde jaar.

(AD)

 ??  ?? Giannis Antetokoun­mpo van Milwaukee Bucks is gekozen tot Verdediger van het Jaar. (Foto: ESPN)
Giannis Antetokoun­mpo van Milwaukee Bucks is gekozen tot Verdediger van het Jaar. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname