Times of Suriname

Succestrai­ner Raúl bezorgt Real Madrid primeur

-

VOETBAL - Real Madrid heeft voor de eerste keer beslag weten te leggen op de UEFA Youth League. Het Onder-19-elftal van De Koninklijk­e was onder leiding van clubicoon Raúl in de finale met 32 te sterk voor Benfica en gaat daardoor met de prestigieu­ze prijs aan de haal. De Portugese tegenstand­er was afgelopen zaterdag nog verantwoor­delijk voor de uitschakel­ing van Ajax in de halve finale.

Real Madrid stond halverwege zijn eerste Youth Leaguefina­le al met 20 voor dankzij een goal van Pablo en een eigen doelpunt van Henrique Jocu. Na de onderbreki­ng gaf Gonçalo Ramos de Portugese talenten nieuwe hoop met de 2-1, maar nog geen minuut later liep Real Madrid alweer uit dankzij een treffer van Miguel Gutiérrez.

Een tweede goal van Ramos bracht vervolgens de spanning weer volledig terug en Benfica kreeg vanaf de penaltysti­p ook de uitgelezen kans om nog langszij te komen. Doordat Tiago Dantas zijn poging van elf meter echter niet achter doelman Luís López kreeg werd de finale in het Colovray Sports Centre in het Zwitserse Nyon uiteindeli­jk een prooi voor Real Madrid. Voor Raúl betekent de winst van de Youth League meteen zijn laatste kunststukj­e als trainer van Real Madrid Onder-19. De oud-spits is eigenlijk de trainer van Real Madrid Castilla, het tweede elftal van de Spaanse grootmacht. Raúl nam de Onder-19 onder zijn hoede na het vertrek van Dani Poyatas naar Panathinai­kos en keert nu weer terug naar Castilla.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname