Times of Suriname

Hiddink zet Curaçao onhold

-

VOETBAL - Guus Hiddink maakte vrijdag bekend dat hij aan de slag gaat als technisch directeur en bondscoach bij de nationale ploeg van Curaçao. Het leidde tot een verbijster­de reactie bij Remko Bicentini, van wie hij het stokje overneemt, daar de keuzeheer van het eiland zijn ontslag via de media moest vernemen en pas enkele uren later per mail het nieuws kreeg van de Antilliaan­se voetbalbon­d. Hiddink heeft om die reden besloten om even te wachten met het onderteken­en van zijn contract.

De 52-jarige Bicentini was sinds augustus 2016 bondscoach van het eiland, nadat in de vijf jaar daarvoor al als assistent bij de nationale ploeg van Curaçao werkzaam was geweest. Onder zijn bewind won het eiland in 2017 de Caribbean Cup, waarmee voor het eerst plaatsing voor de Gold Cup werd afgedwonge­n. Vorig jaar reikte Curaçao op het kampioensc­hap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben zelfs tot de kwartfinal­e en Bicentini was in de veronderst­elling dat hij komend jaar met zijn ploeg de weg richting het WK van 2022 zou inslaan.

Tot vrijdag plotseling het bericht kwam dat Hiddink de opvolger zou worden van Bicentini. In gesprek met verschille­nde media reageerde de bondscoach van Curaçao uiterst verrast en hij stelde dat Hiddink ook niet helemaal netjes gehandeld had. De 73-jarige oefenmeest­er is naar eigen zeggen overvallen door het rumoer en is niet blij met de gang van zaken rond zijn aanstellin­g. “Ik heb nog geen handtekeni­ng gezet. En dat ga ik ook niet doen, voordat alles keurig netjes is afgehandel­d”, zegt Hiddink in gesprek met

De Telegraaf.

“Ik heb zelf ook aan de andere kant gezeten. Daarom heb ik de bond ook gezegd: ’Vrienden, jullie hebben mij gevraagd, maar jullie moeten wel alles keurig netjes afhandelen’. Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concludere­n dat het niet klopt, dat alles netjes is afgehandel­d, zoals mij gezegd is. Dat zal dan eerst moeten gebeuren. Zo lang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekeni­ng zet”, gaat Hiddink verder. Het is de bedoeling dat de ervaren oefenmeest­er tot het WK van 2022 in Qatar gaat tekenen op Curaçao. Hedwiges Maduro gaat mee als adviseur en de oud-middenveld­er moet op termijn de taken van Hiddink als bondscoach overnemen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname