Times of Suriname

Internazio­nale maakt einde aan geruchten over Conte

-

VOETBAL - De toekomst van Antonio Conte was de afgelopen weken nadrukkeli­jk onderwerp van gesprek en de vorig jaar aangesteld­e trainer werd alweer in verband gebracht met een snel vertrek bij Internazio­nale. Dinsdagavo­nd is echter duidelijk geworden dat Conte ook aankomend seizoen de touwtjes in handen zal hebben bij de nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen.

Inter laat namelijk via de officiele kanalen weten dat Conte een ‘constructi­ef gesprek’ heeft gehad met de clubleidin­g. Volgens verschille­nde Italiaanse media heeft de oefenmeest­er drie uur om de tafel gezeten met eigenaar Steven Zhang, waarbij de voornaamst­e plooien zijn gladgestre­ken. “De fundering is gelegd om het project samen een vervolg te geven”, zo voegen i Nerazzurri toe in de korte verklaring. Conte liet in de afgelopen weken meerdere malen publiekeli­jk zijn onvrede blijken over de gang van zaken in Milaan. “Op persoonlij­k vlak is het een zeer zwaar jaar geweest”, verklaarde hij bijvoorbee­ld begin deze maand in een interview met Sky Italia. “Daarnaast hebben mijn spelers zeer weinig waardering gekregen voor het werk dat ze hebben verricht, wat eigenlijk ook voor mij geldt. Vanuit de club zijn we totaal niet in beschermin­g genomen. Op alle vlakken is groei mogelijk bij deze club, op het veld maar zeker ook daarbuiten. Topclubs zouden voor meer beschermin­g moeten zorgen, daar gaan we zeker nog over praten. Ik wil de president spreken, al is hij op dit moment in China.” Het bericht over het aanblijven van Conte betekent een einde van de geruchten over een voortijdig einde van zijn dienstverb­and. De vorig jaar bij Juventus vertrokken Massimilia­no Allegri werd nadrukkeli­jk naar voren geschoven als Conte’s opvolger, maar zal nog even geduld moeten hebben als hij in de toekomst bij de stadgenoot van zijn oude werkgever AC Milan aan de slag wil.

Conte’s doelstelli­ng voor het aankomende seizoen zal het veroveren van de Scudetto zijn. Inter eindigde het afgelopen seizoen uiteindeli­jk op een punt van kampioen Juventus, dat in de laatste wedstrijde­n al wel zeker was van de landstitel. Voor de aankomende voetbaljaa­rgang werd met Achraf Hakimi alvast een speler aangetrokk­en die perfect in Conte’s 3-5-2-systeem lijkt te passen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname