Times of Suriname

Serena Williams strandt al in derde ronde

-

TENNIS - Serena Williams is verrassend uitgeschak­eld op het prestigieu­ze toernooi van Cincinnati in New York. De 38-jarige Amerikaans­e moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in Maria Sakkari.

In de tweede set was Williams slechts twee punten verwijderd van de overwinnin­g, maar de 25-jarige Sakkari knokte zich verrassend terug in de wedstrijd. In de derde set was Williams moegestred­en, gaf ze liefst zestien breakpoint­s weg en pakte ze nog maar één game: 5-7, 7-6 (5) en 6-1. In de tweede ronde stond Williams ook al op de rand van uitschakel­ing, maar tegen Arantxa Rus beschikte ze wel over de langste adem. De 23-voudig Grand Slam-winnares kreeg tegen Sakkari (WTA-21) kramp en was niet meer bij machte om in de derde set haar gebruikeli­jke niveau te halen.

“Het was alsof ik een jongen aan het daten was die waardeloos is, terwijl ik wist dat ik zo snel mogelijk van hem af moest”, doelde Williams op het verspelen van haar goede uitgangspo­sitie in de tweede set. “Het sloeg gewoon nergens op en dat is frustreren­d.” In de kwartfinal­es wacht Sakkari een krachtmeti­ng met de Britse Johanna Konta, de nummer vijftien van de wereld. Williams kan zich gaan richten op de US Open die komende maandag van start gaat in New York. Ruim een week geleden deed Williams ook al mee aan het hardcourtt­oernooi van Lexington, maar daar strandde ze al in de kwartfinal­es. Als ze de US Open wint, evenaart Williams het recordaant­al Grand Slam-titels van Margaret Court (24).

(Nusport)

 ??  ?? De 38-jarige Amerikaans­e, Serena Williams, is verrassend uitgeschak­eld in de derde ronde van het toernooi van Cincinnati in New York. (Foto: De Telegraaf)
De 38-jarige Amerikaans­e, Serena Williams, is verrassend uitgeschak­eld in de derde ronde van het toernooi van Cincinnati in New York. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname