Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1883

2006

- Uitbarstin­g van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.

- Een lijnvliegt­uig stort neer in Kentucky. Het betreft een Bombardier Canadair CRJ100 van Comair dat vliegt voor Delta Air Lines. Van de 50 inzittende­n is er zeker één passagier levend uit het toestel gehaald.

Politiek 1971 1989

- De staatsradi­o in Fort Lamy maakt bekend dat in Tsjaad een staatsgree­p is verijdeld. - De Cambodjaan­se guerrillal­eider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internatio­nale conferenti­e over Cambodja.

Wetenschap en technologi­e 1859

2003

- In Titusville wordt ‘s werelds eerste exploitabe­le olieveld gevonden.

- In Fairbanks wordt ‘s werelds grootste UPS-batterij in gebruik genomen, goed voor 40 MW gedurende zeven minuten.

Geboren

1961 - Yolanda Adams

Yolanda Yvette Adams (geboren 27 augustus 1961) is een Amerikaans­e gospelzang­eres, producente, actrice en radioprese­ntator van haar eigen gospelshow in de ochtend. Ze heeft volgens SoundScan wereldwijd bijna 10 miljoen albums verkocht. Adams staat bekend als de ‘Koningin van de hedendaags­e gospelmuzi­ek’ en de ‘First Lady of Modern Gospel’. Variety noemde haar de ‘Regerende koningin van het stedelijke evangelie’.

Op 11 december 2009 noemde Billboard haar de nr. 1 gospelarti­est van het afgelopen decennium. In dezelfde hitlijst werd haar album Mountain High ... Valley Low erkend als het beste gospelalbu­m. Adams nam een nummer op voor de film Honey uit 2003 getiteld I Believe. Verder heeft ze samen met Boris Kodjoe in de film The Gospel gespeeld met vele bekende gospelarti­esten. Ze is twee keer getrouwd geweest en heeft een dochter. (Foto: Celebrity Talent Internatio­nal)

1986 - Mario Barrett

Mario Dewar Barrett (Baltimore, 27 augustus 1986), beter bekend als Mario, is een Amerikaans­e R&B-zanger. In 2002 brak hij op 15-jarige leeftijd door met Just a friend 2002, gebaseerd op de hiphophit Just a friend van Biz Markie uit 1990. Het nummer was afkomstig van zijn debuutalbu­m Mario. In december 2004 kwam zijn tweede album uit: Turning point, met daarop de nummer 1-hit Let me love you.

Hij had een grote rol in de dansfilm Step Up uit 2006. Hierin speelde hij een talentvoll­e dj die op de Maryland School of the Arts (MSA) studeert. Hij heeft ook meegedaan aan Dancing with the Stars. (Foto: AceShowbiz)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname