Times of Suriname

Nederlands­e expat in Sydney ontdekt bijzondere gewoonte van haar Aussie vriendje in douche

-

“Iets waar ik nog nooit van gehoord had voor ik naar Australië kwam.” Zo leidt de Nederlands­e blogster Evelien Langeveld haar filmpje in op TikTok. Langeveld is uitgeweken naar Sydney, waar ze een Aussie lief aan de haak sloeg. Ze ontdekte een bijzondere badkamerge­woonte van hem: het ‘douchebier­tje’.

Evelien Langeveld is een 34-jarige Nederlands­e die op TikTok erg actief is onder de naam @eefexplore­s. Eind 2015 gaf ze haar marketingj­ob in Amsterdam op om een enkeltje naar Sydney te boeken. Ze woont inmiddels in Bondi, een buitenwijk van de Australisc­he grootstad. Pas onlangs, vier jaar later, deed ze een ontstellen­de ontdekking, die ze meteen deelde op TikTok.

“Recent heb ik een nieuw vriendje, een Aussie. Toen ik voor het eerst bij hem thuis kwam en naar zijn badkamer ging, zag ik dit. Bier in zijn badkamer”, zegt Langeveld in haar TikTok-video, wijzend naar een leeg flesje Corona op een schap.

“Bier! Ik had zoiets van: ‘Waarom staat er een leeg bierflesje in je badkamer?’ En hij zei: ‘Ik heb onlangs een douchebier­tje genomen’. Ik: ‘Een douchebier­tje’? Hij weer: ‘Ja hoor, een douchebier­tje. Echt fijn na een lange werkdag buiten in de kou en in de regen. Je stapt dan die zalige, warme douche in, mét een deugddoend en koel douchebier­tje’.”

“Wel, daar heb ik nog nooit van gehoord, jij wél?”, sloot Langeveld lachend af met een vraag voor haar volgers. Uit de reacties die ze kreeg op het filmpje, dat intussen viraal ging en de pers haalde, bleek al snel dat een shower beer wel degelijk een wijdverbre­ide gewoonte is bij Australisc­he kerels. “Typisch Australisc­h, een van onze best bewaarde geheimen”, reageerde iemand. Zelf kennen wij alleen jacuzzibub­bels, maar een andere reactie was: “Mijn ventje neemt een douchebier­tje, ik een badwijntje. Fantastisc­h”. Sommige Aussies hadden er dan weer nog nooit van gehoord, terwijl een shower beer blijkbaar ook in Canada (vooral Alberta) en in Nieuw-Zeeland populair is. Langeveld kreeg nog de suggestie om het zelf eens te proberen, en dat dééd ze ook. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname