Times of Suriname

Toekomst Henderson bij ManU

-

VOETBAL - De sportieve toekomst van Dean Henderson ligt bij Manchester United. De Engelse grootmacht maakte gisteravon­d via de officiële kanalen namelijk bekend dat de 23-jarige doelman een nieuw vijfjarig contract heeft getekend, met een optie voor nog een jaar, ter waarde van 135 duizend euro per week, een slordige zeven miljoen euro per jaar. Henderson lag oorspronke­lijk nog tot medio 2022 vast op Old Trafford.

Met het nieuwe contract van Henderson dient er zich een spectacula­ire concurrent­iestrijd aan bij Manchester United. Henderson maakte de afgelopen twee seizoenen op huurbasis indruk bij Sheffield United, maar krijgt naar verwachtin­g nu de kans om David de Gea uit het doel van Manchester United te keepen. De Gea beleefde afgelopen seizoen matige periodes en staat meer dan ooit onder druk op Old Trafford. Henderson is afkomstig uit de jeugdoplei­ding van Manchester United, maar debuteerde opvallend genoeg nog niet in de hoofdmacht van The Red Devils. Hij werd door de jaren heen verhuurd aan Grimsby Town, Shrewsbury Town en Sheffield United en ontwikkeld­e zich prima. Maandag ontving hij voor het eerst een uitnodigin­g van de Engelse bondscoach Gareth Southgate, voor de Nations League-duels van volgende maand met IJsland en

Roemenië. Door de terugkeer van Henderson lijkt Sergio Romero te zakken in de pikorde. De Argentijns­e keeper fungeerde de voorbije jaren als back-up van De Gea en maakte regelmatig zijn opwachting in de Europa League. Door de rentree van Henderson lijkt Romero echter de derde doelman van manager Ole Gunnar Solskjaer te worden. De voormalig AZ’er heeft nog een contract voor een seizoen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname