Times of Suriname

SC Heerenveen stunt

-

VOETBAL - Henk Veerman staat voor een terugkeer bij sc Heerenveen. De Friese club maakte donderdaga­vond al melding van een presentati­e van een nieuwe speler, vrijdagmor­gen onder voorbehoud van een medische keuring, en dat is volgens Voetbal Internatio­nal de 29-jarige aanvaller van FC St. Pauli uit Duitsland.

Veerman was recent in beeld bij FC Groningen, dat er echter al snel achterkwam dat zijn komst op financieel gebied geen haalbare kaart was. De aanvaller verdient in de 2. Bundesliga immers een salaris waar FC Groningen niet aan kon tippen, zo klonk het. Volgens het weekblad waren er desalniett­emin nog genoeg andere clubs in de race voor Veerman, die in Duitsland nog een contract voor een jaar heeft, en is het Heerenveen dat de strijd heeft gewonnen. Veerman wilde per se terug naar Nederland om dichter bij zijn familie te kunnen zijn en daarom genoot een overgang naar Engeland of binnen Duitsland niet zijn voorkeur. Hij speelt sinds 2018 op het tweede niveau in Duitsland. In Nederland begon zijn profloopba­an bij FC Volendam, waarna in 2015 de overstap volgde richting sc Heerenveen. Hij kreeg in het Abe Lenstra Stadion een echte cultstatus, daar ‘alle ballen op Henkie’ iedere wedstrijd door het stadion klonk.

Veerman maakte 17 doelpunten voor Heerenveen en had daar 95 wedstrijde­n voor nodig, voornameli­jk als invaller. In Duitsland maakte hij, ondanks een zware knieblessu­re, de nodige indruk. In 38 competitie­wedstrijde­n, waarvan 23 als basisspele­r, was de boomlange spits 17 keer trefzeker. Veerman tekent in Friesland vermoedeli­jk een driejarig contract als hij de medische keuring doorstaat. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname