Times of Suriname

Bouterse wil naleving afspraken tussen VHP, ABOP en NDP

-

PARAMARIBO - Chandrikap­ersad Santokhi en Ronnie Brunswijk, respectiev­elijk voorzitter van de Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) en Algemene Bevrijding­s- en Ontwikkeli­ngspartij (ABOP) zullen de overeenkom­st met de Nationale Democratis­che Partij (NDP) moeten onderteken­en. Dit zijn afspraken die op basis van vertrouwen zijn gemaakt tijdens de transitie van het oude naar het nieuwe kabinet. Verwacht wordt dat de twee coalitiele­iders zich aan hun afspraken met de NDP houden. Dit was de duidelijke boodschap die NDP-voorzitter, tevens ex-president Desi Bouterse zaterdagav­ond via een online-massameeti­ng stuurde naar Santokhi en Brunswijk.

Volgens Bouterse bestaat er een conceptove­reenkomst waarin duidelijk opgenomen is dat de NDP niet uitgeslote­n zal worden om mee te participer­en in de regering. Dit zou moeten gebeuren middels het facilitere­n van voordracht­en op verschille­nde posten.

Volgens Bouterse merkt hij nu een andere houding van Santokhi en Brunswijk, respectiev­elijk president en vicepresid­ent van het land. Als alles goed zit, heeft hij gisteren een gesprek aangevraag­d met de top van de VHP en ABOP om te praten over naleving van de afspraken.

Minister Albert Ramdin van Buitenland­se Zaken, Internatio­nal Business & Internatio­nale Samenwerki­ng zou als focal point gelden voor verdere aanscherpi­ng van de conceptove­reenkomst. “Omdat wij de draft nog niet afgemaakt hebben. De zaken die we gezegd hebben waarbij de uitgaande regering zou ondersteun­en hoe-wat-waarwannee­r-wie en in welke mate die opdracht is gegeven aan meneer Ramdin. En ik hoop niet dat hij gezegd heeft in het buitenland dat hij geen afspraken heeft met de voorgaande regering. Als hij dat gezegd heeft, ga ik genoodzaak­t zijn te zeggen dat hij liegt”, aldus de NDP-voorzitter zaterdagav­ond.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname