Times of Suriname

“Regering geeft goed voorbeeld en gaat huurauto’s teruggeven”

Ramautarsi­ng:

-

PARAMARIBO – “Het goede nieuws is dat van de 23 Prado’s die voor USD 200 per dag werden gehuurd door de regering het aantal al is afgebouwd naar 8. De regering heeft toegezegd dat dit verder wordt afgebouwd naar 0”, zegt de voorzitter van de Vereniging van Economiste­n in Suriname (VES), Winston Ramautarsi­ng.

De voorzitter geeft aan dat de VES blij is dat de regering de boodschap heeft begrepen. De VES had haar hier enkele weken terug al over aangeschre­ven. “Na alle kritiek uit de samenlevin­g op dit vraagstuk hebben wij gezien dat de regering heeft geluisterd en het goede voorbeeld heeft gegeven door zelf ook te werken aan het vermindere­n van de uitgaven van de Staat”, zegt Ramautarsi­ng.

Hij betreurt het dat de ondervoorz­itter van De Nationale Assemblee (DNA) deze kritiek van onder andere de VES had betiteld als ‘klinkklare onzin’. “Als je je werk waar je voor betaald bent geworden naar behoren had gedaan, dan had je jouw regering al op dag 1 geadviseer­d om die peperdure auto’s die door de vorige regering voor de nieuwe regering had gehuurd, terug te sturen naar de verhuurder. Parlementa­riërs moeten niet denken dat het volk achterlijk is. Dat er wordt afgebouwd, is positief maar dit gebeurt pas nadat de kritiek vanuit verschille­nde hoeken van het volk is gekomen. En toch zien we vandaag nog ministers in die huurauto’s op kosten van de gemeenscha­p rijden die thuis ook een Prado hebben staan”, zegt Ramautarsi­ng

De VES-voorzitter geeft aan dat al tijdens de zoommeetin­g die de organisati­e had met de coalitiele­iders op 16 juni, gewaarschu­wd was voor belangenve­rstrengeli­ng en dubbele functies. Dit is genegeerd en de stoelendan­s ter beloning van partijloya­listen, friends and family en financiële sponsoren is nog in volle gang. Gelukkig heeft de president aangegeven dat waar zaken fout zijn gegaan, dit zal worden gecorrigee­rd.” Ook is in het kader van corruptieb­estrijding geadviseer­d om het vermogen van de regering, DNA-leden en key-adviseurs notarieel vast te leggen, zodat hij achteraf kan aantonen dat hij zichzelf niet heeft verrijkt, zoals bij de vorige regeringsl­eden wel het geval was.” Dit kan alleen vooraf, niet achteraf, zegt de VES- voorzitter.

Tot slot zegt Ramautarsi­ng dat als de regering aan het volk vraagt om de broekriem strak aan te trekken, zij dan als regering ook het goede voorbeeld daarin moet geven. “Dus allerlei onnodige uitgaven en aanschaffi­ngen zijn dingen die niet kunnen. Wij zijn in ieder geval blij om te zien dat de regering uiteindeli­jk gehoor geeft aan die oproep en daadwerkel­ijk bezig is na te gaan welke uitgaven verminderd kunnen worden”, zegt Ramautarsi­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname