Times of Suriname

Minister Nurmohamed rehabilite­ert thuis gezette ambtenaren

-

PARAMARIBO - Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is begonnen ambtenaren die al jaren betaald thuis zitten, weer in te zetten. Hij heeft donderdag alvast drie personen teruggehaa­ld. In deze gaat het om ambtenaren die onder het mom van gewijzigde beleidsinz­ichten zich niet meer hoefden aan te melden en thuisbleve­n.

Nurmohamed zegt dat het bij dezen gaat om een bijzonder moment voor ambtenaren die ontheven waren uit hun functies. “Tijdens het aantreden van mij als nieuwe minister werd ik al vroeg geconfront­eerd met verschille­nde zaken, rakende dienstvoer­tuigen en personeel. Ik ken de problemen tijdens de wisseling van de regering, waarbij door gewijzigde beleidsinz­ichten of politieke rancune mensen thuis zijn gezet.”

Het Ministerie van Openbare Werken is derhalve begonnen met transparan­tie in desbetreff­ende zaken. Het personeel confrontee­rde de bewindsman met verschille­nde issues die spoedig moesten worden aangepakt, aangezien die heel belangrijk en ingrijpend waren. In eerste instantie was het de bedoeling in september een aanvang hiermee te maken.

De minister zei lijsten te hebben ontvangen van de afdeling Personeels­zaken waarin namen voorkomen van 20 tot 30 ambtenaren die thuis zijn gezet. Ook is een lijst met namen van 30 tot 50 personeels­leden met een academisch­e achtergron­d aangeboden, die uit hun functies werden gehaald. Die dossiers worden doorlopen in september, omdat deze een review krijgen en meer tijd in beslag zullen nemen. “Het is voor mij een emotioneel moment, omdat de schade die het gezin en de persoon zelf hebben geleden, nooit goedgemaak­t kunnen worden. Ik doe een beroep op de directeure­n, de afdeling Personeels­zaken en zelf ik ben ter beschikkin­g om ervoor te zorgen dat deze groep die thuis is gezet weer aan het werk wordt geholpen”, aldus de minister.

Drie personen hebben ceremoniee­l het besluit van het ministerie in ontvangst mogen nemen om een herstart te maken. Er werd hen veel succes op de afdeling toegewenst. “Dit moet een signaal zijn voor politiek Suriname, dat wat niet rechtvaard­ig is, liever niet te doen. En als wij iets doen, laat het dan goed beargument­eerd zijn, zodat iedereen weet wat er aan de hand is. Wij dienen voorzichti­g om te gaan met de mens. Vooral in deze crisistijd kunnen wij het ons niet permittere­n mensen thuis te zetten met behoud van salaris, terwijl er genoeg werk te doen is. Ik hoop dat andere ministerie­s dit voorbeeld zullen opvolgen”, voerde Nurmohamed ten slotte aan.

 ??  ?? Minister Nurmohamed met John Landsdorf, een van de medewerker­s die thuis was gezet.
Minister Nurmohamed met John Landsdorf, een van de medewerker­s die thuis was gezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname