Times of Suriname

NPS accepteert vriendjesp­olitiek regering niet

-

PARAMARIBO – De Nationale Partij Suriname (NPS) accepteert geen vriendjesp­olitiek en nepotisme van deze regering. Dit zegt NPS-parlementa­riër Patricia Etnel in een tv-interview. “Wij hebben de samenlevin­g gezegd ‘geef ons mandaat en wij gaan het veel beter doen’, dus dan kan het niet zo zijn dat wij moeten waarnemen dat families van regeringsl­eden meerdere posities en functies krijgen toegewezen. Het volk zal niet stilzitten en dit blijven pikken en wij van de NPS zullen dat ook niet doen”, zegt Etnel.

Zij vindt dat de regering niet moet vergeten dat het volk ze daar heeft gezet en mandaat heeft gegeven. “Toen wij in de oppositie waren, kon alles, en toen wij naar de samenlevin­g gingen om stemmen te vragen, kon alles, dus niet wanneer wij nu de zetels hebben en macht dan vergeten wij degene die ons de macht hebben gegeven. De politieke leiders moeten niet vergeten dat wat ze vandaag hebben, morgen niet zo hoeft te zijn. Laat dat dus een vingerwijz­ing zijn naar ons in de coalitie en laten wij ervoor zorgen dat wij het beter doen”, zegt Etnel.

Volgens de NPS-parlementa­riër hebben de partijen in de coalitie genoeg mensen in hun partij met kennis en kunde die veel betere kwaliteite­n bezitten om bepaalde posities en functies te bekleden. “De NPS heeft ook rvc-posten maar je zult zien als wij de namen hiervoor gaan presentere­n dan zal men ook zien dat die evenwichti­g is met geen enkele familie, vrienden en company van partijlede­n”, zegt de volksverte­genwoordig­er. Volgens haar zal de NPS het voorbeeld geven van hoe het hoort te zijn voor wat betreft dit vraagstuk.

Het accommoder­en van familie en vrienden leidt volgens Etnel naar corruptie. “Ik ben dus niet hier om in een lieflijk oog te zijn voor de president of vicepresid­ent. Ik ben er om de belangen van het volk te dienen en het laatste woord over dit onderwerp is nog niet gezegd. Wij gaan er in het parlement op terugkomen tijdens de begrotings­behandelin­g, want er moet een oplossing komen en niemand moet mij of het volk komen wijsmaken dat het niet kan”, zegt de parlementa­riër.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname