Times of Suriname

Hoofd Ahmadiyya Moslim Gemeenscha­p veroordeel­t koranverbr­anding in Zweden

-

Hazrat Mirza Masroor Ahmad, leider van de wereldwijd­e Ahmadiyya Moslim Gemeenscha­p, heeft op 29 augustus de ‘hatelijke daad’ tijdens een virtuele ontmoeting met de Nationale Majlis Amila (het nationale hoofdbestu­ur) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenscha­p in Malmö, Zweden, veroordeel­d, terwijl hij oproept tot een vreedzaam antwoord.

Tijdens de vergaderin­g veroordeel­de hij in de sterkste bewoording­en extreemrec­htse extremiste­n die een dag eerder een kopie van de Heilige Koran in Malmö verbrandde­n. Hij maakte ook duidelijk dat het verkeerd was voor moslims om op zulke gruwelijke en provoceren­de daden met geweld te reageren of wanordelij­k te handelen. Het was eerder aan moslims om mensen voor te lichten over de ware leerstelli­ngen van de Koran, zodat antimoslim­extremiste­n niet konden proberen de islam te belasteren door individuel­e Koranverze­n volledig uit hun verband te halen om hun eigen hatelijke doelen en doelstelli­ngen te bevorderen.

Hij zei: “De waarheid is dat de meeste mensen in Zweden en andere westerse landen zich niet bewust zijn van de ware leerstelli­ngen van de islam en dit stelt extremiste­n in staat om individuel­e verzen van de Heilige Koran volledig uit hun verband te halen, omwille van hun valse propaganda. Mensen die zulke hatelijke handelinge­n verrichten, hebben geen kennis van de islam of wat de feitelijke voorwaarde­n zijn die in de Heilige Koran zijn vastgelegd voor de Jihad. Hoe dan ook, het is de plicht van Ahmadimosl­ims om de ware en vreedzame leerstelli­ngen van de islam in elke stad en dorp te introducer­en en te illustrere­n, zodat mensen de realiteit van onze religie begrijpen.”

Hij richtte zich tot de leden van het nationaal hoofdbestu­ur en drong er bij elk van hen op aan om recht te doen aan hun plichten en om voortduren­d het Koranische bevel in gedachten te houden dat het nakomen van iemands beloften en verbonden van het grootste belang is. Hij zei dat hoofdbestu­ursleden, of ze nu op nationaal, regionaal of lokaal niveau dienen, binnen het bestuur van de Ahmadiyya Moslim Gemeenscha­p, in alle opzichten een positief voorbeeld moeten geven aan andere Ahmadi moslims en moeten doen wat ze prediken. Om bijvoorbee­ld anderen aan te moedigen dienstbaar te zijn, zouden leden van het hoofdbestu­ur zelf voor in de rij moeten staan om voor beperkte periodes vrijwillig­erswerk te doen voor de Ahmadiyya moslimgeme­enschap waarin zij zou kunnen proberen de boodschap van de islam te verspreide­n via prediking of om de Heilige Koran aan andere leden te onderwijze­n. Hij zei ook dat het absoluut noodzakeli­jk is dat de inspanning­en om de leer van de islam te verspreide­n door middel van onlineeven­ementen werden voortgezet, totdat het veilig was om openbare evenemente­n te hervatten.

Verder zei hij: “Tijdens de COVID-19-pandemie heeft de Ahmadiyya moslimgeme­enschap haar inspanning­en om de islam via onlinepred­iking te verspreide­n enorm opgevoerd. Voorzeker, er zouden meer online-evenemente­n moeten worden georganise­erd waarin vragen van anderen over de islam of onze leerstelli­ngen worden beantwoord.”

Hij vervolgde: “Bovendien moeten we andere mensen waarschuwe­n dat we er vast van overtuigd zijn dat deze pandemie de aandacht van de mensheid terug moet trekken naar de Almachtige God. Alle tekenen wijzen erop dat zelfs als de pandemie eenmaal voorbij is, er een wereldwijd­e economisch­e crisis zal komen, die zal resulteren in meer concurrent­ie en rivaliteit tussen landen. Dergelijke spanningen zouden gemakkelij­k de weg kunnen effenen voor verdere onrechtvaa­rdigheid en, God verhoede, uiteindeli­jk ontbranden en leiden tot oorlog en conflicten.”

Tenslotte herinnerde hij de bestuurder­s eraan om hun plichten integer en met de vrees voor Allah de Almachtige in hun hart te vervullen. Hij benadrukte daarbij dat alle ambtsdrage­rs, ongeacht op welk niveau ze functioner­en, ernaar moeten streven hun plichten integer te vervullen en te handelen volgens de richtlijne­n van de hoogste leiding. “Als je oprecht, ijverig en nederig werkt, zal dat zeker tot succes en vooruitgan­g leiden. Als u echter alleen ambtsdrage­r wilt zijn om prestige te verwerven en niet bereid bent om nederig te werken of met anderen samen te werken, bent u alleen maar een oorzaak van schade. Je kunt andere mensen bedriegen, maar je kunt Allah de Almachtige nooit bedriegen en onthoud daarom altijd dat Hij al onze handelinge­n in de gaten houdt. Dus, probeer al je vermogens en capaciteit­en te gebruiken omwille van Hem en ik bid dat Allah de Almachtige je beschermer en gids mag zijn. Ameen.”

Ahmadiyya Moslim Gemeenscha­p Suriname Ephraimsze­genweg 67

Tel: 481689

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname