Times of Suriname

Halsema sluit kapperszaa­k na explosie en beschietin­g

-

AMSTERDAM - Barbershop Alles in Bedrijf aan de Slotermeer­laan in Amsterdam, die in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten werd en waar eerder deze week een explosief ontplofte, is voor onbepaalde tijd gesloten. Dat meldt een woordvoerd­er van burgemeest­er Femke Halsema. De burgemeest­er heeft het besluit genomen vanwege het ‘ernstige gevaar voor de openbare orde’.

In de nacht van 27 op 28 augustus deed zich een explosie voor bij het pand. In de daaropvolg­ende nacht van 28 op 29 augustus 2020 werd de zaak meermaals beschoten. Volgens een politiewoo­rdvoerder zijn er geen gewonden gevallen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zouden twee verdachten met een motorscoot­er zijn gevlucht nadat het vuur was geopend. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. De kapperszaa­k werd een maand geleden geopend door voetballer Hakim Ziyech (27) en wordt gerund door de Amsterdams­e kickbokser Aziz Kallah, zo meldt Het Parool. Op foto’s op Instagram is te zien dat Ziyech en Kallah voor de met ballonnen versierde kapperszaa­k poseren.

De krant meldt op basis van anonieme bronnen dat in het criminele milieu al jaren verhalen gaan over problemen die Kallah zou hebben, ook vanwege de moord op een vriend van hem, oudkickbok­ser Tarik el Idrissi in Amsterdam-Noord. De politie kan dat echter niet bevestigen. “Beide incidenten hebben de openbare orde en het veiligheid­sgevoel in de omgeving van de barbershop ernstig aangetast. Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeest­er besloten de barbershop per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten”, aldus de woordvoerd­er van Halsema. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname