Times of Suriname

Ajax zoekt opvolger Tagliafico

-

VOETBAL - Ajax houdt stevig rekening met een vertrek van Nicolás Tagliafico en heeft, als de Argentijn inderdaad de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrekt, enkel Lisandro Martínez achter de hand voor de positie links achterin. De Amsterdamm­ers lijken dan ook in de markt voor een nieuwe linksback en de naam van Braian Cufré werd al enkele malen in verband gebracht met een verhuizing naar de Eredivisie. De 23-jarige verdediger speelt nu nog voor Vélez Sarsfield en hij heeft tegenover Rincon Fortinero Radio bevestigd dat er inderdaad het een en ander speelt: “Ajax heeft eerder al naar mij geïnformee­rd, maar dat werd niet concreet. Volgens mij is er nu ook een bod op mij uitgebrach­t, maar die zaken worden afgehandel­d door mijn zaakwaarne­mer.”

Cufré ligt nog maar een jaar vast bij Vélez, dat daardoor niet de hoofdprijs kan vragen voor zijn jeugdexpon­ent. Over de hoogte van het bod dat op de vleugelver­dediger is uitgebrach­t is vooralsnog niets bekend, al zou Vélez wel meer geld willen ontvangen dan Ajax tot nu toe bereid is te bieden. Real Mallorca is volgens berichten uit Argentinië eveneens geïnteress­eerd in de linksback, maar een aanbieding vanuit Spanje werd ook afgewezen door Vélez.

Cufré zou na Tagliafico, Martínez en de weer van een uitleenbeu­rt bij Alavés teruggekee­rde Lisandro Magallan de vierde Argentijn in de selectie van trainer Erik ten Hag kunnen worden, al is de kans dus zeer aanwezig dat Tagliafico na tweeënhalf jaar uit Amsterdam gaat vertrekken. Ajax versterkte zich voor aankomend seizoen al met Antony, Mohammed Kudus en Maarten Stekelenbu­rg.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname