Times of Suriname

Brands haalt eerste grote vis binnen

-

VOETBAL - Allan Marques Loureiro, beter bekend onder zijn voetbalnaa­m Allan, gaat zijn loopbaan voortzette­n in de Premier League. Volgens diverse goed ingevoerde Italiaanse journalist­en, onder wie Sky Italiatran­sferspecia­list Fabrizio Romano, is Napoli akkoord met Everton over een transfer van minstens 25 miljoen euro naar Goodison Park.

Allan wordt de eerste grote zomeraanwi­nst van director of football Marcel Brands van Everton. De voormalige beleidsbep­aler van PSV haalde eerder deze transferpe­riode de negentienj­arige Niels Nkounkou al weg uit de jeugdoplei­ding van Olympique Marseille, maar zorgde nog niet voor vuurwerk op de transferma­rkt. Met de komst van Allan voorziet Brands het middenveld van Everton van een extra controleur.

De 29-jarige Braziliaan­se middenveld­er speelde de afgelopen vijf seizoenen voor

Napoli en groeide bij die club uit tot een sterkhoude­r. Allan speelde in alle competitie­s 212 wedstrijde­n voor i Partenopei en was daarin goed voor 11 doelpunten en 16 assists. Hij speelde eerder in Europa voor Udinese en Granada en stond in Brazilië onder meer onder contract bij Vasco da Gama.

Everton betaalt minstens 25 miljoen euro om het tot medio 2023 doorlopend­e contract van Allan bij Napoli af te kopen, al verzekeren Italiaanse media dat de transferso­m via allerlei bonusconst­ructies uiteindeli­jk kan oplopen tot maximaal 28 miljoen euro. Hij wordt binnenkort medisch gekeurd in Engeland en zal vervolgens een meerderjar­ig contract onderteken­en. Everton onderhande­lt overigens ook nog altijd met Real Madrid over een transfer van James Rodríguez, die in de Spaanse hoofdstad al enige tijd op een zijspoor is beland. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname