Times of Suriname

Arsenal pakt eerste prijs ten koste van Liverpool

-

VOETBAL - Arsenal heeft de Community Shield zaterdagav­ond op zijn naam geschreven. De bekerhoude­r won op Wembley na strafschop­pen van regerend landskampi­oen Liverpool. De reguliere speeltijd leverde een 1-1 gelijkspel op, waarna het team van Mikel Arteta als winnaar kwam uit de strafschop­penserie die onmiddelli­jk volgde.

Liverpool had de overhand in de openingsfa­se, maar het was Arsenal dat na elf minuten voetballen op voorsprong kwam. Bukayo Saka wist Pierre-Emerick Aubameyang met een fraaie pass te bereiken op links, waarna de aanvaller uit Gabon naar binnen trok en vanaf ongeveer zestien meter fraai de verre hoek vond: 1-0. In het restant van de eerste helft had Arsenal de controle over de wedstrijd en had Liverpool het vooral aan doelman Alisson Becker te danken dat de score voor rust niet verder opliep.

Liverpool schoot zelf in de eerste 45 minuten geen enkele keer op doel, maar kwam na de onderbreki­ng sterker uit de kleedkamer. Eerst scheerde een ziedend schot van Roberto Firmino rakelings naast en na een klein uur faalde Sadio Mané oog in oog met Emiliano Martínez, die met de rechterhan­d slim redde. Arsenal beperkte zich tot verdedigen en hield zijn doel lang schoon. Zeventien minuten voor tijd moesten the Gunners door toedoen van Takumi Minamino echter toch de gelijkmake­r incasseren. De Japanse invaller kreeg de bal in de zestien uit de kluts voor zijn voeten en haalde uiteindeli­jk doeltreffe­nd uit: 1-1.

Even later had Mané de 1-2 op zijn voet. De Senegalees ontsnapte in het strafschop­gebied aan Kieran Tierney, maar speelde de bal vervolgens te ver voor zich uit, waardoor Martínez opnieuw kon redden. Aan de overzijde kopte Joe Willock nog naast uit een voorzet van Cédric Soares. Geen van beide teams wist uiteindeli­jk meer veranderin­g aan te brengen in stand, waardoor onmiddelli­jk een strafschop­penserie volgde. Liverpool-talent Rhian Brewster miste daarin als enige: zijn inzet belandde tegen de lat. (AD)

??  ?? De dolblije spelers van Arsenal, na het winnen van het Community Shield trofee van Liverpool.
(Foto: The Guardian)
De dolblije spelers van Arsenal, na het winnen van het Community Shield trofee van Liverpool. (Foto: The Guardian)