Times of Suriname

NBA treurt om dood All Star Cliff Robinson

-

BASKETBAL - De NBA beleefde opnieuw een emotionele dag. In Florida werd voor de duels in de playoffs uitgebreid stilgestaa­n bij de dood van Clifford ‘Cliff’ Robinson. De voormalige All Star overleed zaterdag op slechts 53-jarige leeftijd.

Robinson, wiens eeuwig haarband zijn handelsmer­k werd, maakte vooral furore met Portland Trail Blazers. Met die club stond hij twee keer in de finale van de NBA. In 1990 verloor hij daarin van Detroit Pistons, in 1992 was Chicago Bulls te sterk. De kleurrijke forward/center speelde bijna twee decennia in de NBA. Na Portland (1989-1997) kwam Robinson ook nog uit voor Phoenix Suns (1997-2001), Detroit Pistons (2001-2003), Golden State Warriors (2003-2005) en New Jersey Nets (20052007). Waaraan hij is overleden, is nog niet bekend.

Niet alleen Robinson werd herdacht in de basketbalh­al. Ook de twee dagen eerder overleden coach Lute Olsen (85) en de zaterdag gestorven acteur Chadwick Boseman (43) werden geëerd door de clubs in de NBA. Laatstgeno­emde speelde de hoofdrol in de film ‘42’ over het leven van Jackie Robinson, in 1947 de eerste zwarte honkballer in de MLB. Jackie Robinson is ook een rolmodel in de NBA, waar deze week uit protest tegen het racisme in de VS gestaakt werd. Aanleiding voor die actie, waarvoor Milwaukee Bucks het initiatief nam, was het neerschiet­en van de zwarte Jacob Blake door een politieage­nt in de staat Wisconsin. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname