Times of Suriname

Atlético Madrid geïnteress­eerd in Luis Suárez

-

VOETBAL - Atlético Madrid is op zoek naar een aanvaller en men beschouwt Luis Suárez als een serieuze kandidaat, zo verzekerde AS zaterdag. Volgens de krant houdt Atlético de ontwikkeli­ngen rondom de 33-jarige aanvaller nauwletten­d in de gaten. Barcelona is achter de schermen bezig om het vertrek van Suárez zo snel mogelijk af te ronden, daar alleen Lionel Messi en Antoine Griezmann méér verdienen dan en zijn vertrek betekent dat de club in actie kan gaan komen op de transferma­rkt.

Barcelona wil in onderling overleg de wegen met Suárez laten scheiden, maar de spits geeft zijn resterende salaris in het Camp Nou niet zomaar op. Zijn verdienste­n zijn ondertusse­n ook de voornaamst­e reden dat geïnteress­eerde clubs nog niet toehappen, daar Barcelona een transferso­m zal eisen als men zelf niet tot een akkoord met de spits over contracton­tbinding komt. Suárez wil het volledige bedrag aan salaris ontvangen, circa vijftien miljoen euro netto, terwijl Barcelona deze som juist omlaag probeert te brengen.

Wanneer er op korte termijn geen oplossing wordt gevonden, zal Suárez zich moeten melden voor een coronatest in het Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Als hij negatief test, zal hij maandag op het trainingsv­eld bij Ronald Koeman moeten verschijne­n. Technisch directeur Andrea Berta is namens Atlético op zoek naar een doelpunten­maker en heeft de naam van Suárez toegevoegd aan het rijtje met Arek Milik, Alexandre Lacazette en Edinson Cavani. Laatstgeno­emde beschikt over een transfervr­ije status.

Atlético weet nog niet of het zich de komst van de spits financieel kan veroorlove­n, omdat het niet duidelijk is of Suárez wel of niet transfervr­ij kan vertrekken. Suárez is een aanvaller waar Diego Simeone zeer van gecharmeer­d is én die doet denken aan de situatie met David Villa in 2013. De Spanjaard ging op 31-jarige leeftijd van Barcelona naar Atlético, na een moeizaam seizoen in het Camp Nou, en vormde een subliem tandem met Diego Costa. Atlético won de landstitel en bereikte de finale van de Champions League. (AD)

VOETBAL - Chelsea heeft de zege in het eerste oefenduel op weg naar de start van de Premier League door de vingers zien glippen. Hakim Ziyech hield aan de ontmoeting met Brighton & Hove Albion (1-1) gemengde gevoelens over.

De remise was het resultaat van het debuut van Ziyech en Timo Werner. De twee zomeraanko­pen hadden minder dan vijf minuten nodig

 ??  ?? Atlético Madrid bekijkt opties om Luis Suárez aan te trekken. (Foto: AD)
Atlético Madrid bekijkt opties om Luis Suárez aan te trekken. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname