Times of Suriname

Real Madrid en Sevilla melden transfer van vijftien miljoen euro

-

VOETBAL - Óscar Rodríguez zet zijn loopbaan voort bij Sevilla. De club uit Andalusië maakt zaterdagav­ond via de officiële kanalen bekend een akkoord bereikt te hebben met Real Madrid over een transfer van de 22jarige aanvallend­e middenveld­er. Real Madrid toucheert naar verluidt vijftien miljoen euro voor de verkoop van de jeugdexpon­ent en heeft bedongen dat het bij een toekomstig­e transfer 25 procent van de transferso­m ontvangt. Rodríguez belandde in 2009 in de jeugdoplei­ding van Real Madrid, maar speelde uiteindeli­jk slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van de Koninklijk­e (in het seizoen 2017-18 ongeveer 75 minuten in de Copa del Rey tegen Fuenlabrad­a). De Spaanse jeugdinter­national werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Leganés en maakte een uitstekend­e indruk in Butarque. In totaal speelde hij 64 wedstrijde­n voor Leganés, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 6 assists.

Met name afgelopen seizoen ontwikkeld­e Rodríguez zich stormachti­g. Leganés degradeerd­e weliswaar uit LaLiga, maar de huurling van Real Madrid beleefde persoonlij­k een prima jaar met negen doelpunten en twee assists in dertig competitie­wedstrijde­n. Rodríguez had ondanks een tot medio 2023 doorlopend contract bij

Real Madrid geen toekomst in het Santiago Bernabéu, maar blijft dus toch actief in LaLiga.

De aanvallend­e middenveld­er annex vleugelspe­ler heeft namelijk voor vijf seizoenen getekend bij Sevilla. Rodríguez is gezien zijn multifunct­ionaliteit een welkome versterkin­g voor de Europa Leaguewinn­aar, daar Éver Banega en Franco Vázquez vrijwel zeker gaan vertrekken. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname