Times of Suriname

Vidal een optie voor Ajax

-

VOETBAL - Arturo Vidal staat volgens Chileense media in de belangstel­ling van Ajax. Volgens onder meer La Cuarta kan de bij Barcelona overbodig geworden middenveld­er samen met ploeggenoo­t Luis Suárez naar Amsterdam verkassen. De concurrent­ie voor Ajax is echter niet mals, want Vidal staat ook op de radar bij Juventus en Internazio­nale.

Dat Vidal bij Barcelona niet voorkomt in de plannen van trainer Ronald Koeman is geen geheim. De 33jarige middenveld­er uit Chili mag samen met onder anderen Suárez en Ivan Rakitic uitkijken naar een nieuwe club, maar Barcelona wenst volgens La Cuarta nog wel een transferso­m te ontvangen. Het Chileense dagblad stelt dat Barcelona mikt op een bedrag van ongeveer negen miljoen euro.

Dat Vidal kan terugkeren naar Italië, waar hij eerder speelde voor Juventus, was al langer bekend. Juventus ziet naar verluidt wel heil in een hernieuwde samenwerki­ng met de dynamische middenveld­er, terwijl ook Inter interesse heeft. La Cuarta verzekert nu echter dat Ajax ook zich heeft gemengd in de strijd om Vidal. De Chileen zou in het kielzog van Luis Suárez naar de Johan Cruijff ArenA kunnen trekken, al lijkt Suárez voorlopig onhaalbaar voor de Amsterdamm­ers. De vraagprijs die Barcelona hanteert voor Vidal zou normaliter geen obstakel hoeven vormen voor Ajax.

De berichtgev­ing van La Cuarta komt op dezelfde dag dat Donny van de Breek op weg lijkt naar de uitgang bij Ajax. De Oranjeinte­rnational ontbreekt vanavond in de wedstrijds­electie voor het oefenduel met Eintracht Frankfurt, volgens onder meer Voetbal Internatio­nal en De Telegraaf vanwege ‘transferon­twikkeling­en’. Van de Beek lijkt een transfer naar het buitenland te gaan maken, waardoor de noodzaak voor een vervanger mogelijk ontstaat. (VP)

 ??  ?? Door de lage transferpr­ijs van Arturo Vidal is Ajax geïnteress­eerd om hem over te nemen.
(Foto: AD)
Door de lage transferpr­ijs van Arturo Vidal is Ajax geïnteress­eerd om hem over te nemen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname