Times of Suriname

Revolutie van start

-

VOETBAL - Weston McKennie gaat aan de slag bij Juventus, zo meldt de Italiaanse grootmacht via de officiële kanalen. De 22jarige centrale middenveld­er wordt komend seizoen op huurbasis overgenome­n van Schalke 04, dat hiermee 4,5 miljoen euro ontvangt. Juventus kan McKennie volgend jaar voor 18,5 miljoen euro definitief overnemen. Volgens onder meer Sky Italia moet Juventus de Amerikaan verplicht overnemen als hij komend seizoen in meer dan zestig procent van de duels meespeelt. De club bevestigt zelf alleen dat men verplicht is om McKennie over te nemen als hij aan bepaalde sportieve voorwaarde­n voldoet. McKennie, die tot medio 2024 vastligt bij Schalke 04, is de eerste aanwinst van Juventus sinds het aantreden van Andrea Pirlo, die begin augustus werd aangesteld als opvolger van Maurizio Sarri.

De 41jarige Italiaan houdt een grote schoonmaak bij Juventus en heeft al afscheid genomen van Blaise Matuidi, die heeft getekend bij Inter Miami FC. Ook onder anderen Sami Khedira en Gonzalo Higuaín staan voor een vertrek. “We hebben gezamenlij­k besloten dat Gonzalo de club deze zomer gaat verlaten”, zo liet Pirlo onlangs weten op een perspraatj­e. “Hij maakt geen onderdeel uit van het project.”

McKennie maakte de afgelopen vier jaar een goede indruk in Gelsenkirc­hen. De negentienv­oudig internatio­nal heeft 91 wedstrijde­n gespeeld voor de Bundesliga­club, met 5 goals en 7 assists als resultaat. De middenveld­er werd door zijn prestaties in verband gebracht met onder meer Liverpool, Leicester City, Newcastle United en Southampto­n, maar kiest nu dus voor een avontuur in Turijn. (VP)

 ??  ?? Neymar heeft na vijftien jaar Nike verlaten voor Puma. (Foto: AD)
Neymar heeft na vijftien jaar Nike verlaten voor Puma. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname