Times of Suriname

Roscello Vlijter ziet Telstar voorsprong verspelen

-

VOETBAL – Roscello Vlijter was door coach Andries Jonker opgenomen in de wedstrijds­electie van Telstar voor het duel tegen FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie van Nederland. Jonker maakte zondag in het duel gebruik van al zijn vijf wissels, maar gaf Vlijter niet de kans om in te vallen. De Surinamer kwam dus niet in actie en zag hoe zijn team een 2-0 voorsprong verspeelde vanaf de spelersban­k. Het werd uiteindeli­jk 2-2.

Telstar nam in eigen stadion, met een beperkt aantal toeschouwe­rs op de tribunes vanwege de coronarege­ls, een voorsprong van 2-0 via twee doelpunten van Ilias Bronkhorst. Volendam wist echter weer langszij te komen: 2-2.

De wedstrijd in Velsen-Zuid begon enkele minuten later dan de bedoeling was vanwege administra­tieve problemen. Nick Doodeman maakte kort voor rust de aansluitin­gstreffer namens

Volendam, invaller Zakaria El Azzouzi trok de stand in de 68e minuut gelijk.

Omdat Telstar momenteel geen hoofdspons­or heeft, speelde de thuisclub in een shirt met op de voorkant de naam van de markante oudtrainer Simon Kistemaker. De club wilde Kistemaker hiermee steunen. De 80-jarige Noord-Hollander verloor onlangs zijn vrouw en tobt met gezondheid­sklachten. Excelsior begon zaterdag sterk aan het nieuwe seizoen.

De Rotterdams­e club versloeg Jong PSV in Eindhoven met 61. De treffers van de bezoekers kwamen op naam van Elias Mar Omarsson (twee), Ahmad Mendes Moreira, Joël Zwarts, Thomas Oude Kotte en Justin de Haas (eigen doel) Namens de thuisclub scoorde Damian Timan in de 86e minuut. FC Eindhoven opende vrijdag het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitzege (1-2) bij Jong FC Utrecht. SC Cambuur won thuis met 2-0 van NEC.