Times of Suriname

Barça krijgt steun van LaLiga

-

VOETBAL - LaLiga steunt Barcelona in het conflict met Lionel Messi. De Argentijn heeft een vertrekwen­s en claimt dat de eenzijdige clausule om het contract te ontbinden nog altijd rechtsgeld­ig is, terwijl Barcelona aangeeft dat deze optie op 10 juni is vervallen. LaLiga geeft nu in een statement aan dat het contract met Barcelona nog altijd rechtsgeld­ig is. De enige uitweg voor Messi is dat een andere club de afkoopclau­sule van zevenhonde­rd miljoen euro betaalt.

“Naar aanleiding van verschille­nde interpreta­ties (en de soms tegenstrij­dige berichtgev­ing) die de afgelopen dagen zijn gepublicee­rd inzake de contractsi­tuatie van speler Lionel Andrés Messi bij Barcelona, vindt LaLiga het handig om duidelijkh­eid te verschaffe­n”, zo meldt LaLiga. De competitie­organisato­r wijst vervolgens naar de regelgevin­g en geeft aan dat men niet akkoord gaat met de wens van Messi om het contract te beëindigen.

Messi ligt nog tot volgend jaar zomer vast en er is een transfercl­ausule van zevenhonde­rd miljoen euro in zijn contract vastgestel­d, weet LaLiga. Cadena SER gaf aan dat dit bedrag niet meer rechtsgeld­ig was, maar LaLiga ontkent dit stellig. “LaLiga volgt de regels en zal hem niet vrijstelle­n van zijn verbinteni­s bij Barcelona, tenzij een club het genoemde bedrag op tafel legt.” Barcelona kan echter

nog steeds zelf bepalen dat men afscheid neemt van Messi. De Argentijn heeft duidelijk gemaakt dat hij wil vertrekken, maar door deze laatste ontwikkeli­ng moet de aanvaller mogelijk om de tafel met de leiding van Barcelona om een transfer af te dwingen. Volgens Spaanse media wil de club de sterspeler absoluut niet kwijt en zal men wijzen naar de torenhoge afkoopclau­sule. Het is afwachten of Barcelona daadwerkel­ijk standvasti­g blijft als Messi blijft hameren op een vertrek en zich ongelukkig gaat opstellen binnen de ploeg van trainer Ronald Koeman. Zondag liet Messi verstek gaan bij de medische tests bij de club en hij miste zodoende de eerste training van de club. (VP)

 ??  ?? LaLiga zal Barcelona steunen in het conflict met Lionel Messi die wil vertrekken bij de Catalaanse club. (Foto: Goal)
LaLiga zal Barcelona steunen in het conflict met Lionel Messi die wil vertrekken bij de Catalaanse club. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname