Times of Suriname

Bucks en Lakers door in play-offs

-

VOETBAL - Milwaukee Bucks en Los Angeles Lakers hebben de tweede ronde bereikt van de playoffs in de NBA. Na drie dagen waarin uit protest tegen het aanhoudend­e politiegew­eld tegen zwarte Amerikanen niet werd gespeeld, haalden Bucks en Lakers hun benodigde vierde overwinnin­g binnen. De basketball­ers uit Milwaukee namen woensdag het initiatief tot een boycot. Ze weigerden aan te treden tegen Orlando Magic, omdat ze het racisme en de ongelijkhe­id in hun land zat zijn. Aanleiding daarvoor was het neerschiet­en door een politieage­nt van Jacob Blake, vorige week in de staat Wisconsin, waarin Milwaukee de grootste stad is.

Die protestact­ie van Bucks vond al snel navolging in andere Amerikaans­e sportcompe­tities zoals de MLB (honkbal), NHL (ijshockey) en MLS (voetbal), waarin ook wedstrijde­n uitgesteld moesten worden omdat de spelers weigerden in actie te komen. Het tennistoer­nooi van Cincinnati werd een dag stilgelegd.

Na gesprekken met de organisati­e van de NBA over concrete actiepunte­n besloten de basketball­ers weer verder te gaan met de competitie. Bucks besliste zaterdag in Orlando de best-of-sevenserie tegen Orlando Magic door met 118-104 te winnen. Giannis Antetokoun­mpo maakte 28 punten en pakte ook 17 rebounds. Bucks neemt het in de halve finales van de playoffs in het oosten op tegen Miami Heat, dat Indiana Pacers met 4-0 versloeg.

Lakers versloeg Portland Trail Blazers met 131-122. Anthony Davis tekende voor 43 punten, LeBron James gooide er 36 bij elkaar. De ploeg uit LA treft in de halve finales in het westen Houston Rockets of Oklahoma City Thunder. Rockets nam een voorsprong van 3-2 in de serie door met 114-80 te winnen. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname