Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1888 - Jack the Ripper slaat voor het eerst toe: hij vermoordt Mary Ann Nichols.

1997 - Diana Spencer, de ex-vrouw van kroonprins Charles van Groot-Brittannië, komt samen met haar vriend Dodi Al-Fayed om het leven bij een auto-ongeluk in de Alma-tunnel in Parijs.

Politiek

1962 - Trinidad en Tobago wordt onafhankel­ijk.

2016 Dilma Rousseff wordt door de Senaat afgezet als presidente van Brazilië.

Wetenschap en technologi­e

1847 - Oprichting van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIvI), nu KIVI NIRIA.

Geboren

1971- Chris Tucker

Christophe­r Tucker (Atlanta, 31 augustus 1971) is een Amerikaans acteur en komiek. In 1995 speelde Tucker voor het eerst in een film met rapper Ice Cube in Friday. In 1997 speelde hij samen met Charlie Sheen in Money Talks en datzelfde jaar speelde hij naast Bruce Willis in The Fifth Element. Tucker is waarschijn­lijk het meest bekend van zijn rol als detective James Carter in Rush Hour-trilogie. In die drie films speelt hij samen met vechtkunst­meester Jackie Chan. Tucker ontving voor de rol in het tweede Rush Hour-deel twintig miljoen dollar. Hij verdiende 25 miljoen dollar voor zijn rol in Rush Hour 3, vergelijkb­aar met Tom Cruise, Will Smith en Brad Pitt. Tijdens een reünie van The Jackson 5 moest Tucker dansen op de manier van Michael Jackson. Dit deed hij echter verkeerd. Hij heeft een zoon. (Foto: Mediamass)

1975- Sara Ramírez

Sara Ramirez (Mazatlán, 31 augustus 1975) is een Amerikaans­e actrice die vooral bekend is geworden door haar rol als Dr. Callie Torres in Grey’s Anatomy. Verder heeft ze kleine rolletjes gehad in de series Law & Order: Special Victims Unit, NYPD Blue, As the World Turns en Third Watch. Ze heeft ook een EP uitgebrach­t in 2011, genaamd Sara Ramirez. Er staan vier nummers op, twee daarvan heeft ze geschreven samen met Rob Giles Waiting en Break My Heart en eentje met Michael Pemberton Eye To Eye. Het vierde nummer The Story is een cover van Brandi Carlile. Dit nummer heeft ze ook gezongen in de muzikale aflevering van Grey’s Anatomy: The Music Event. De EP is geproducee­rd door Rob Giles. Sara trouwde in 2012. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname