Times of Suriname

OW introducee­rt betaald parkeren

-

PARAMARIBO - Wie op het terrein van het Ministerie van Openbare Werken wil parkeren, zal vanaf nu moeten betalen. Anders zal men buiten een plekje moeten zoeken 'om de auto kwijt te raken'.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) stelt dat de parkeerdru­k op het terrein van het ministerie blijft toenemen.” Dagelijks komen bezoekers langs die veilig willen parkeren. Derhalve is besloten speciaal voor de bezoekers parkeergel­egenheden buiten het terrein te introducer­en. Bezoekers die graag binnen wensen te parkeren, zullen indien vrije parkeerrui­mte op het terrein beschikbaa­r is, in de gelegenhei­d worden gesteld om betaald te parkeren.”

De OW-minister zegt dat hij tijdens zijn rondleidin­g op het terrein voornameli­jk is geconfront­eerd met de parkeerpro­blematiek. Personeels­leden klagen dat zij niet op het terrein kunnen parkeren, vanwege een overvolle parkeerpla­ats. De parkeerpla­ats op het terrein zal voortaan in eerste instantie bestemd zijn voor het personeel.

Er wordt nu hard gewerkt aan het opvoeren van de beveiligin­g op de parkeerpla­ats binnen. Het ministerie is van mening dat er geschikte parkeergel­egenheid moet worden gecreëerd voor meer dan honderd voertuigen, voorzien van aanwijzing­sborden. De oversteekp­laats is onlangs aangepast, aangezien er rekening wordt gehouden met scholieren die terplekke uitstappen, langslopen of oversteken. Hulpbehoev­ende bezoekers (invaliden) worden vrijgestel­d van deze regeling en krijgen speciale faciliteit­en door onder andere vlakbij de ingang te mogen parkeren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname