Times of Suriname

Nieuwgekoz­en DR- en RR-leden willen af van slecht imago

-

PARAMARIBO - Nieuwgekoz­en districts- en ressortraa­dsleden van Paramaribo zeggen af te willen van het slechte imago dat in de samenlevin­g leeft, alsof zij slechts belastingg­elden toucheren. In dit kader is de Districtsr­aad begonnen met huis-aan-huis-bezoeken, met inachtnemi­ng van de COVID-19-maatregele­n, om kennis te maken met de burgers en hun problemen aan te horen.

Ook heeft de raad op 26 augustus zijn Facebook-pagina geactiveer­d: Districtsr­aad Paramaribo. Dit heeft Udairay Panchoe, de ondervoorz­itter van de Districtsr­aad van Paramaribo, naar voren gebracht op 27 augustus tijdens een kennismaki­ngsbezoek aan minister Bronto Somohardjo van Binnenland­se Zaken (BIZA). Tijdens het bezoek heeft Panchoe de structuur en werkwijze van de raad gepresente­erd. Hij wees voornameli­jk op de rol van BIZA bij het benoemen van een lid in het districtsb­estuur.

De districtsr­aad was vergezeld van de districtsc­ommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola. Somohardjo heette de nieuwe dc welkom en feliciteer­de hem met zijn benoeming. Zowel de BIZAminist­er als de dc benadrukte het belang van een goede samenwerki­ng ten dienste van de samenlevin­g. Panchoe zei dat de Districtsr­aad met zijn verschille­nde kennismaki­ngsbezoeke­n de raakvlakke­n met de verschille­nde ministerie­s identifice­ert. Dit is namelijk nodig bij het opstellen van de ressortpla­nnen. De bewindsman heeft namens het ministerie alle steun toegezegd.

De minister stelde de voortvaren­dheid van de Districtsr­aad zeer op prijs. Hij merkte op dat als eenieder zich op zo een manier inzet, Suriname binnen no time weer op de goede weg is. Somohardjo zal over een maand een werkbezoek brengen aan deze Districtsr­aad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname