Times of Suriname

Somohardjo wil dienstverl­ening en huisvestin­g BvB’s aanpakken

-

NICKERIE - De regering-Santokhi/Brunswijk heeft de regeerperi­ode 2020-2025 ingericht in een urgentie-, stabilisat­ie- en groeifase. De komende negen maanden is de urgentiefa­se. “We zitten nu in de urgentiefa­se en gaan kijken wat urgent is voor het Ministerie van Binnenland­se Zaken”, zegt minister Bronto Somohardjo.

Hij was de afgelopen week samen met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting, Uraiqit Ramsaran, op werkbezoek in Nickerie. Tijdens zijn oriëntatie­en kennismaki­ngsbezoeke­n aan de Bureaus voor Burgerzake­n (BvB’s) in de diverse ressorten, zegt hij dat een van de zaken die hij is ‘tegengekom­en’ en urgent aandacht verdient, is dat de BvB van het ressort Henar geen identiteit­skaarten meer kan aanleveren. Het probleem is volgens Somohardjo makkelijk op te lossen. Het gaat er namelijk om dat er geen link kan worden gelegd met Telesur. Dit probleem doet zich volgens de bewindsman al ongeveer vier maanden voor. “In mijn mind moet dat makkelijk op te lossen zijn en dat is een van de zaken die ik meeneem naar Paramaribo.”

Somohardjo geeft verder aan dat zijn ministerie de dienstverl­ening bij het Centraal Bureau voor Burgerzake­n (CBB) goed wil aanpakken, omdat dat altijd heet hangijzer is geweest op het ministerie. De minister zegt dat hem is opgevallen tijdens de bezoeken dat sommige kantoren problemen hebben met goede huisvestin­g en het continue geklaag vanuit de burgerij dat ‘klantvrien­delijkheid bij de BvB-kantoren te wensen overlaat’.

De bewindsman denkt dat de schuld niet alleen bij de ambtenaren kan liggen en heeft daarom ook geluisterd naar hun knelpunten en ze gevraagd ervoor te zorgen dat elke dag de service ietsje beter wordt, maar vraagt daartegeno­ver ook de waardering van de burgerij naar de ambtenaren toe. De bewindsman zegt dat de ravage die hij heeft aangetroff­en op het ministerie erg groot is. Hij hoopt over twee weken de cijfers te presentere­n, zodat de samenlevin­g weet hoe groot de ravage is.

AL

De ABOP is in Wanica op de lijst van de PL gegaan. De combinatie (PL en ABOP) heeft samen 8.413 stemmen behaald (ABOP=5.085 stemmen en PL= 3.328 stemmen) en was goed voor een zetel voor de ABOP.

Zonder die combinatie (lijstverbi­nding) zou geen van die twee partijen een zetel in Wanica behalen. Die zetel zou dan gaan naar de VHP. De VHP zou dan 6 zetels in Wanica behalen.

Het district Para

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname