Times of Suriname

Wraking onderzoeks­rechters Marengo achter gesloten deuren

-

AMSTERDAM - Het wrakingsve­rzoek van advocaat Nico Meijering, ingediend tegen twee rechters-commissari­ssen in het liquidatie­onderzoek Marengo, moet definitief achter gesloten deuren worden gedaan. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren bepaald. De wrakingska­mer behandelt het verzoek van Meijering maandag in de gerechtsbu­nker in Amsterdam-Osdorp. De raadsman heeft de twee onderzoeks­rechters onlangs gewraakt, omdat zijn client in het Marengopro­ces, Mohamed R., partijdigh­eid meent te bespeuren bij de twee magistrate­n. De bejegening van Meijering door de rechters zou daarvan de oorzaak zijn. Een aantal advocaten in Marengo steunt de wraking.

Meijering had het verzoek gedaan journalist­en toe te laten bij zijn toelichtin­g op het wrakingsve­rzoek. Omdat het om rechters-commissari­ssen gaat, is de zitting besloten. Deze rechters doen hun werk achter de schermen en niet op openbare zittingen.

Marengo gaat over meerdere liquidatie­s en pogingen daartoe. Tijdens zittingen eerder deze maand in het monsterpro­ces kwam het tot harde botsingen tussen het Openbaar Ministerie en een aantal advocaten. De advocaten zijn kwaad over een dossierstu­k waarin zij worden beticht van lekken naar criminelen. Toen onlangs bleek dat het OM Meijering en een kantoorgen­oot heeft laten schaduwen tijdens een reis naar Dubai, was voor de raadsliede­n de maat vol. Zij willen dat de rechtbank ingrijpt. Het debat in de rechtszaal over deze heikele kwesties wordt donderdag voortgezet.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname