Times of Suriname

Veel thuiswerke­rs willen na corona niet altijd meer naar kantoor

-

DEN HAAG - De meeste mensen die tijdens de coronacris­is vanuit huis zijn gaan werken, zijn daar tevreden over. Tussen de 40 en 60 procent verwacht ook op de langere termijn, nadat de crisis is bezworen, vaker thuis te werken dan voor de virusuitbr­aak. Die conclusie trekt het Kennisinst­ituut voor Mobiliteit­sbeleid (KiM) uit een analyse van diverse onderzoeke­n naar thuiswerke­n in tijden van corona en data die het instituut zelf heeft verzameld.

Het aantal mensen dat aangeeft vaker vanuit huis te willen werken is de afgelopen maanden gestegen. De meeste werknemers hebben een voorkeur voor afwisselin­g tussen thuiswerke­n en op locatie. Het merendeel zou graag één tot drie dagen in de week vanuit huis werken, aldus het instituut dat het ministerie van Infrastruc­tuur en Waterstaat adviseert over mobiliteit­svraagstuk­ken. KiM becijfert dat ongeveer de helft (tussen de 45 en 56 procent) van de Nederlands­e werknemers tijdens de epidemie op zijn minst een deel van de tijd thuis heeft gewerkt om het risico op verspreidi­ng van het coronaviru­s te verkleinen. Veruit de meeste mensen die thuiswerke­n (70 procent) kwamen maandenlan­g helemaal niet meer op de fysieke werkplek.

Voor de crisis werkte slechts één op de drie werknemers weleens thuis. Zo’n 6 procent opereerde volledig vanuit de eigen werkkamer of keuken. Tijdens de coronacris­is zijn vooral hoogopgele­iden en mensen die normaal met het openbaar vervoer naar hun werk reizen thuis gaan werken. Vooral jongeren zijn aan het begin van de zomer weer vaker op kantoor gaan werken. (De Telegraaf)

 ??  ?? Een vrouw die thuiswerkt tijdens de coronacris­is. (Foto: RTL Nieuws)
Een vrouw die thuiswerkt tijdens de coronacris­is. (Foto: RTL Nieuws)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname