Times of Suriname

Politie VS vindt 39 vermiste kinderen tijdens speciale operatie

-

VS - Agenten van de US Marshals Service hebben tijdens een speciale operatie 39 vermiste kinderen opgespoord. De operatie genaamd ‘Operation Not Forgotten’ leidde tot de redding van 26 kinderen en de veilige locatie van 13 anderen in de staat Georgia.

De US Marshals Service is de Amerikaans­e federale politieorg­anisatie die onder het Amerikaans­e ministerie van justitie valt. In samenwerki­ng met landelijke organisati­es zoals het ‘Centrum voor vermiste en uitgebuite kinderen’, slaagden agenten er binnen twee weken in alle kinderen te lokalisere­n. De operatie werd gezien als erg risicovol. Veel kinderen zijn slachtoffe­r geworden van onder andere uitbuiting, seksueel misbruik, fysiek misbruik. Sommigen moesten hun familie al twee jaar missen.

Deze speciale eenheid houdt zich voornameli­jk bezig met de opsporing van ontsnapte gevangenen. Tijdens de operatie werden negen mensen opgepakt. Ook zijn inmiddels 26 arrestatie­bevelen goedgekeur­d. “Het is goed om te weten dat een voortvluch­tige of slechterik achter de tralies verdwijnt. Maar dat gevoel is niets in vergelijki­ng met het terugvinde­n van een kind. We zullen nooit stoppen met zoeken”, aldus Darby Kirby van de federale politie.

Het afgelopen jaar hebben agenten van de federale politie in totaal 295 vermiste kinderen opgespoord. In 2019 werden meer dan 421 duizend kinderen in de Verenigde Staten als vermist opgegeven.

(De Telegraaf)

 ??  ?? US Marshals aan het werk. (Foto: De Telegraaf)
US Marshals aan het werk. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname