Times of Suriname

193 passagiers en medewerker­s TUI-vlucht in quarantain­e na 16 coronageva­llen

-

GRIEKENLAN­D - 193 passagiers en medewerker­s van een vlucht van Zakynthos naar Wales moeten in quarantain­e nu zestien van de inzittende­n corona blijken te hebben. De vlucht was op 25 augustus. Zeven van hen zouden toen ze in het vliegtuig zaten, het virus al bij zich hebben gedragen.

Stephanie Whitfield, die met haar man aan boord was van de vlucht is niet verbaasd.

Ze hadden zelf al besloten om in quarantain­e te gaan. “De vlucht was een debacle. Heel veel mensen droegen hun mondmasker niet en liepen door het gangpad om met anderen te praten. Het vliegtuig was vol met covidioten en een incompeten­te crew die het allemaal totaal niet interessee­rde.”

Whitfield en haar man hebben zich laten testen omdat ze lichte symptomen vertonen. “We hopen dat het een verkoudhei­d is, maar we hebben een hoestje, een zere keel en hoofdpijn. Ik ben ontzettend boos.”

Een andere passagier Lee Evans bevestigt de chaos aan boord. “Er waren mensen die van stoel ruilden. Er was niet echt toezicht op wat de passagiers deden aan boord.” Zijn gezin en hij waren naar eigen zeggen in shock toen ze een mail ontvingen waarin stond dat hen wordt aangeraden in quarantain­e te gaan. “Iemand moet ter verantwoor­ding worden geroepen.”

Een woordvoerd­er van TUI liet aan de BBC weten dat alle passagiers zich hielden aan de COVID-protocolle­n, inclusief het dragen van mondkapjes. Verder benadrukt hij dat de vliegtuige­n goed worden schoongema­akt en dat het welzijn van de bemanning en de passagiers de hoogste prioriteit heeft. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname