Times of Suriname

Werder Bremen weigert Tahith Chong af te staan

-

VOETBAL - Werder Bremen staat Tahith Chong niet af voor het EKkwalific­atieduel van Jong Oranje komende vrijdag in en tegen Wit-Rusland. De van Manchester United gehuurde buitenspel­er zou volgens de coronavoor­schriften van de lokale gezondheid­sautoritei­ten in Bremen vijf dagen in quarantain­e moeten als hij wel met Jong Oranje zou afreizen naar Zhodino. Dat wil de Bundesliga-club met oog op het wedstrijdp­rogramma absoluut voorkomen. Ook Milot Rashica (Kosovo) en Milos Veljkovic (Servië) worden bijvoorbee­ld in Bremen gehouden. “We hebben besloten dat zij niet naar hun nationale teams afreizen”, zegt directeur Frank Baumann. Hij wijst op de coronarege­ls inzake reizen naar risicogebi­eden. “Die zouden namelijk betekenen dat ze ook een bekerwedst­rijd missen. Dat willen we vermijden.” Voor Werder Bremen is de DFB Pokal altijd al een belangrijk toernooi geweest. Op 12 september spelen de Noord-Duitsers bij Carl Zeiss Jena.

De weigering van Werder Bremen is opnieuw een dilemma voor de KNVB. Feyenoord wilde zowel Justin Bijlow als Lutsharel Geertruida niet afstaan omdat het in Wit-Rusland zeer onrustig is na een omstreden verkiezing­soverwinni­ng van president 36Alexande­r Loekasjenk­o. Ook speelde de stijging in het aantal coronabesm­ettingen in het land een rol in de afwijzende houding van Feyenoord.

Het Algemeen Dagblad verzekerde dat Bijlow en Geertruida van interim-bondscoach Marcel Groninger te horen hadden gekregen dat ze geschorst worden voor de eerste competitie­wedstrijd van Feyenoord op 12 september tegen PEC als ze zich niet zouden melden bij Jong Oranje. Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, gaf aan dat de KNVB er ‘echt alles aan doet’ om de veiligheid van de spelers te garanderen. “We moeten voetballen. Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijv­en en dat andere clubs wel spelers afstaan. Iedereen is gelijk in deze.”

Bijlow werd inderdaad opgeroepen, maar Geertruida ontbrak in de definitiev­e selectie. Na het duel met Wit-Rusland speelt Jong Oranje in Almere tegen Jong Noorwegen. Jong Oranje staat met een maximale score van twaalf punten uit vier duels eerste in Groep 7 van de EKkwalific­atiecyclus.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname