Times of Suriname

Speciale constructi­e moet Depay droomtrans­fer bezorgen

-

VOETBAL - Memphis Depay blijft onverminde­rd in de belangstel­ling van Barcelona staan, zo claimt Francesc Aguilar. Volgens de journalist van Mundo Deportivo wil de Catalaanse grootmacht de Nederlands­e aanvaller deze transferpe­riode losweken bij Olympique Lyon en Samuel Umtiti betrekken in een eventuele transfer. Door gebruik te maken van een dergelijke constructi­e, zou Barcelona geen forse transferso­m op tafel hoeven te leggen voor Depay.

Umtiti lijkt geen toekomst meer te hebben bij Barcelona. De 26-jarige centrumver­dediger wordt al jarenlang geteisterd door blessurele­ed en speelde in de laatste twee seizoenen slechts 27 competitie­wedstrijde­n. Bovendien is hij in de pikorde inmiddels definitief voorbijges­treefd door landgenoot Clément Lenglet, terwijl Gerard Piqué al jarenlang een zekerheidj­e is centraal achterin bij Barcelona en ook de 21-jarige Uruguayaan Ronald Araújo vorig jaar nadrukkeli­jk op de deur klopte. Umtiti heeft nog een contract voor drie seizoenen in het Camp Nou, maar Spaanse media zijn er zeker van dat Barcelona deze zomer afscheid zal nemen van de linksbenig­e stopper, die in 2018 nog als basisspele­r wereldkamp­ioen werd met Frankrijk. Olympique Lyon is geen onbekende voor Umtiti: hij genoot zijn jeugdoplei­ding bij de Franse topclub en werd er in 2016 voor ongeveer 25 miljoen euro opgepikt door Barcelona. Bij zijn jeugdliefd­e zou de geplaagde verdediger zijn carrière mogelijk weer nieuw leven in kunnen blazen.

Dat Depay niet onwelwille­nd staat tegenover een vertrek bij Olympique Lyon, liet hij wel blijken na de seizoensou­verture in de Ligue 1 tegen Dijon (4-1). De Oranje-internatio­nal maakte drie doelpunten en flirtte na afloop tegenover diverse Franse media opzichtig met een zomers vertrek. “Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet niet of ik het seizoen hier zal afmaken. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen, ik ben aanvoerder geworden. Maar je moet ook naar je loopbaan kijken, we spelen geen Champions League”, zei Depay onder meer.

Bij Barcelona lonkt voor Depay een hereniging met Ronald Koeman, sinds deze maand de hoofdtrain­er van de grootmacht. De 26-jarige spits werkte tussen 2018 en 2020 bij het Nederlands elftal samen met Koeman en was in die periode zeer succesvol, met elf doelpunten in achttien interlands. (VP)

 ??  ?? Memphis Depay kan Olympique Lyon verruilen voor Barcelona. (Foto: AD)
Memphis Depay kan Olympique Lyon verruilen voor Barcelona. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname