Times of Suriname

Eriksen mag vertrekken

-

VOETBAL - Internazio­nale leek in de winterse transferpe­riode een grote slag te slaan door Christian Eriksen los te weken bij Tottenham Hotspur. Het eerste halfjaar van de spelmaker in Milaan is echter niet uitgelopen op een onverdeeld succes en Eriksen maakte van de zeventien wedstrijde­n die hij in de Serie A speelde slechts tweemaal de negentig minuten vol.

In de Italiaanse pers wordt al enige tijd de vraag gesteld of trainer Antonio Conte eigenlijk wel zat te wachten op de komst van de 28-jarige middenveld­er, aangezien Eriksen niet echt in diens geliefde 3-5-2-systeem lijkt te passen. De Corriere dello Sport doet er zondag nog een schepje bovenop door te stellen dat Eriksen deze transferpe­riode alweer mag vertrekken als er een goed bod binnenkomt op de burelen van het Giuseppe Meazza.

Inter is namelijk druk bezig met de komst van Arturo Vidal en i Nerazzurri hebben de middenveld­er van Barcelona volgens de berichtgev­ing zo goed als binnen. Conte kent Vidal nog van hun gezamenlij­ke tijd bij Juventus en weet dus precies wat hij heeft aan de Chileen, die een basisplaat­s lijkt te krijgen bij zijn nieuwe werkgever. Met verder Marcelo Brozovic en Nicolò Barella als waarschijn­lijke basisklant­en en concurrent­ie van spelers als Stefano Sensi, Roberto Gagliardin­i en Matías Vecino, is het perspectie­f op speeltijd voor Eriksen beperkt.

Inter heeft naar verluidt wel een mooie winst in gedachten voor Eriksen, die in januari nog voor 27,5 miljoen euro werd opgepikt in Londen. De Milanezen zouden namelijk minstens vijftig miljoen euro willen zien voor de nog tot medio 2024 vastliggen­de middenveld­er. Tussenpers­onen zouden inmiddels al voorzichti­g aan het polsen zijn of er interesse is vanuit de Premier League voor de 95-voudig internatio­nal van Denemarken.

(VP)

 ??  ?? Christian Eriksen mag vertrekken van Internazio­nale, omdat hij niet past in het systeem van trainer Antonio Conte. (Foto: AD)
Christian Eriksen mag vertrekken van Internazio­nale, omdat hij niet past in het systeem van trainer Antonio Conte. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname