Times of Suriname

Immobile verlengt contract bij Lazio

-

VOETBAL - Ciro Immobile lijkt van zins zijn loopbaan af te gaan sluiten bij Lazio. De Romeinen meldden maandagoch­tend namelijk via de officiële kanalen dat de dertigjari­ge spits zijn handtekeni­ng heeft gezet onder een nieuw contract. Immobile heeft zijn nog tot medio 2023 doorlopend­e verbinteni­s met twee jaar verlengd en ligt daardoor nu tot medio 2025 vast in het Stadio Olimpico.

Het nieuws over Immobile’s contractve­rlenging werd maandagoch­tend bekendgema­akt door Lazio-directeur Stefano De Martino: “Het is een profession­ele keuze, maar ook een vanuit het hart. We wilden het meteen bekendmake­n, aangezien het nieuws pas een paar uur geleden bekend werd. Dat was belangrijk omdat Immobile wordt gevolgd door de allergroot­ste clubs, daar hij de houder van de Gouden Schoen is.”

Immobile heeft net het meest succesvoll­e seizoen uit zijn loopbaan achter de rug. De 39-voudig internatio­nal van Italië werd voor de derde keer Capocannon­iere van de Serie A en evenaarde met zijn indrukwekk­ende totaal van 36 doelpunten het record van Gonzalo Higuaín. “Lazio onderstree­pt met deze daad zijn verlangen om door te bouwen op het afgelopen seizoen en de selectie te versterken, een zaak waar in de komende dagen meer updates over zullen komen”, vervolgt De Martino. “Immobile heeft er met deze daad voor gekozen om zich voor het leven aan Lazio te verbinden. Hij is een profession­al die altijd beter wil worden en hij wil de lat wat betreft zijn persoonlij­ke doelstelli­ngen zeker nog hoger leggen.” Immobile genoot een deel van zijn jeugdoplei­ding bij Juventus en speelde daarna voor onder meer Genoa, Torino, Borussia Dortmund en Sevilla. Lazio, de nummer vier van het afgelopen Serie A-seizoen, pikte hem in 2016 voor een kleine vier miljoen euro op in Spanje. (VP)

 ??  ?? Ciro Immobile heeft zijn contract bij Lazio verlengd tot medio 2025. (Foto: Goal)
Ciro Immobile heeft zijn contract bij Lazio verlengd tot medio 2025. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname