Times of Suriname

Vidal haalt hard uit

-

VOETBAL - Het blijft bijzonder onrustig bij FC Barcelona. Naast de transferpe­rikelen rond Luis Suarez en vooral Lionel Messi, gooit nu ook Arturo Vidal wat olie op het vuur. In een interview met La Tercera toonde de Chileense middenveld­er zich vlijmscher­p op het beleid op Camp Nou.

Zo vindt Vidal dat Barça de afgelopen jaren te veel is blijven stilstaan bij de successen van weleer, terwijl de andere delen van de voetbalwer­eld wel evolueerde. “Het gaat niet alleen om de spelers, maar de club moet zich in zijn geheel verbeteren. De manier van denken moet veranderen. Voetbal is geevolueer­d in de laatste jaren, maar Barcelona niet. Voetbal is steeds meer gebaseerd op fysiek, kracht en snelheid. Techniek is steeds meer op de achtergron­d komen te staan. Andere clubs hebben zich daarop wel verbeterd en Barcelona moet dat ook doen”, klinkt het.

Daarnaast is de middenveld­er van mening dat de club nood heeft aan weer kwaliteit in de breedte en dat sterspeler

Lionel Messi meer ondersteun­ing verdient. “Barcelona, waarvan ik nog steeds denk dat het de beste club ter wereld is, kan geen dertien spelers hebben die het niveau aankunnen en verder moeten bouwen op jeugdspele­rs. (…) Je kunt niet blijven denken dat je met het DNA van de club wedstrijde­n kan blijven winnen. Je moet jezelf ontwikkele­n. Lionel Messi is buitenaard­s, maar hij kan het niet alleen. Hij heeft spelers nodig die hem goede resultaten kunnen brengen.”

Voor Vidal zelf komen eventuele veranderin­gen in ieder geval te laat. Hij moet naar verluidt beschikken en lijkt daar zelf ook voor open te staan. Zo zou hij een terugkeer naar Juventus wel zien zitten. Daar is zijn exploegmaa­t Andrea Pirlo pas aangesteld als nieuwe trainer. “Spectacula­ir dat hij de nieuwe coach daar is. Hij was ongeloofli­jk als speler en waarschijn­lijk ook als coach. Als hij of de club mij zou bellen, zou ik daar heel blij mee zijn. Maar ik moet kalm blijven. Als het gebeurt, gebeurt het.” (VN)

 ??  ?? Arturo Vidal heeft hard uitgehaald naar de leiding van Barcelona. (Foto: Goal)
Arturo Vidal heeft hard uitgehaald naar de leiding van Barcelona. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname