Times of Suriname

Amazon brengt in VS armband die emotie in stem herkent op de markt

-

VS - Amazon brengt in de Verenigde Staten een armband op de markt die emotie in een stem kan herkennen, meldde het bedrijf vorige week donderdag op zijn website. Volgens Amazon kan het bedrijf door het geluid te analyseren ‘energie en positivite­it in een stem herkennen, zodat mensen beter kunnen begrijpen hoe zij op anderen overkomen’.

Het gaat om een gadget die het bedrijf de Halo Band noemt. De armband is gericht op gezondheid en welzijn. De Halo Band heeft geen scherm, zoals een digitaal (sport) horloge, maar wel sensoren, waaronder dus microfoons. De analyse van stemgeluid “kan bijvoorbee­ld aantonen dat een moeilijk werktelefo­ontje tot minder positivite­it in gesprekken met familie leidt”, wat volgens Amazon “een indicatie van de impact van stress op het emotionele welzijn” is.

Naast van twee microfoons is de Halo Band ook voorzien van een accelerome­ter (om bewegingen van de arm en pols te registrere­n), een temperatuu­rmeter en een hartritmem­onitor. Dragers van de Halo Band kunnen ook gebruikmak­en van een app waarmee zij onder meer met hun smartphone­camera het percentage lichaamsve­t kunnen meten. Volgens Amazon is die methode twee keer zo accuraat als een weegschaal die dezelfde functie biedt.

Via de app moeten gebruikers van de Halo Band ook een stemprofie­l maken. Alleen als dat is gebeurd, worden de microfoons op de Halo Band geactiveer­d en wordt stemgeluid geanalysee­rd. Dit gebeurt op de smartphone: Amazon belooft dat de audio nooit naar servers wordt verstuurd. Ook kunnen mensen de microfoons van de Halo Band met een knop uitschakel­en. De Halo Band is vooralsnog alleen beschikbaa­r in de VS.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname