Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1985 - Het wrak van de Titanic wordt op 3800m diepte in het noorden van de Atlantisch­e Oceaan ontdekt.

2005 - In New Orleans wordt zanger-pianist Fats Domino als vermist opgegeven na orkaan Katrina.

Politiek

1991 - Oezbekista­n wordt onafhankel­ijk van de Sovjet-Unie.

2016 - Honderddui­zenden betogers verzamelen zich in de hoofdstad Caracas om het vertrek van president Nicolás Maduro van Venezuela te eisen.

Wetenschap en technologi­e

1887 - Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoon­plaat.

1979 - Pioneer 11 bereikt als eerste sonde Saturnus.

Geboren

1957 - Gloria Estefan

Gloria Estefan, artiestenn­aam van Gloria María Milagrosa Fajardo García (Havana, 1 september 1957), is een CubaansAme­rikaanse zangeres, die vooral in de jaren 80 en jaren 90 veel hits scoorde. Ze geldt als de succesvols­te LatijnsAme­rikaanse zangeres aller tijden, en wordt door sommigen ook wel gezien als de ‘Queen of Latin Pop’. Met meer dan 150 miljoen verkochte platen wereldwijd kan zij zich met de groten meten. Ook heeft ze vijf Grammy’s gewonnen. Naast zangeres is Estefan actrice en componist. Estefan is één van de weinige artiesten die met verschille­nde muziekstij­len zoveel succes heeft gekend. Tegenwoord­ig wordt Estefan gezien als de voorloper van artiesten als Shakira en Jennifer Lopez, omdat de muziek van deze twee artiesten op sommige vlakken in de buurt komt van die van Estefan. Don’t Wanna Lose You, Get On Your Feet, Here We Are en Oye Mi Canto, zijn enkele bekende liederen van haar. Estefan is getrouwd en heeft twee kinderen. (Foto: Speaking)

1975 - Scott Speedman

Robert Scott Speedman (Londen, 1 september 1975) is een Canadese acteur. Hij speelde onder meer Ben Covington in het televisied­rama Felicity en Michael Corvin in de Underworld­films. Hij won een Saturn Award in de categorie Het Gezicht van de Toekomst Award voor zijn rol in Underworld. Speedman had een relatie met Keri Russell. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname