Times of Suriname

Stan biedt zichzelf te koop aan bij CoolBlue als sollicitat­ie: “Geniaal”

-

Wat moet je doen om op te vallen tussen de grote stapels met sollicitan­ten voor de job die jij zo graag wil? Soms is het een hele klus om dat voor elkaar te krijgen, maar voor Nederlande­r Stan van Bokhoven niet. Hij krijgt in ieder geval niets dan lof vanwege zijn sollicitat­ie bij webwinkel CoolBlue en met succes, zo lijkt het.

De sollicitat­ie van Van Bokhoven verscheen op LinkedIn. Hij plaatste hemzelf. Hoe! Niet met een standaard motivatieb­rief en cv erbij. Nee, als artikel in de webwinkel. Alles zat erin verwerkt. Verwacht salaris, sterke punten, eerdere medewerker­s en natuurlijk moet je een sollicitat­ie kracht bij zetten met veel positieve reviews. Het belangrijk­ste voor de Nederlande­r zelf: CoolBlue is gevallen voor de bijzondere sollicitat­ie. Al snel liet het bedrijf weten onder de post: “Stan, wat een binnenkome­r. Je hebt ons helemaal omvergebla­zen. We zijn megafan van jouw sollicitat­ie en de eerste review kan je in je zak steken! (‘Die zit’)”

Onder de originele post wordt inmiddels door meerdere mensen van het bedrijf bevestigd dat er contact is tussen een recruiter en Van Bokhoven.

CoolBlue verwijst er in haar eigen advertenti­e al naar dat de sollicitat­ie viraal is gegaan en dat is ook het geval. Op verschille­nde sociale media wordt veel gereageerd op de actie van Van Bokhoven. Sommige mensen vinden het gewoon leuk of opvallend, maar woorden als ‘geweldig’ en ‘geniaal’ komen ook voorbij. “Ik neem aan dat hij per 1/9 aan de slag is”, zegt de één. “Check, creatief solliciter­en!”, geeft een ander aan. Overigens kan het idee voor CoolBlue niet helemaal nieuw zijn. Enkele (oud-)medewerker­s vertelden hoe zij dat eerder ook al deden. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname