Times of Suriname

Nickerie heeft meeste geslaagden voor mulo

-

PARAMARIBO - Het slagingspe­rcentage van de glo-leerlingen is dit jaar heel goed. Landelijk is 75,5 procent direct geslaagd voor het mulo. Dit zegt directeur Natasia Bennanon van Onderwijs en Cultuur aan de krant. Landelijk hebben dit jaar meer dan tienduizen­d leerlingen de toets gemaakt. Het district met de meeste geslaagden is Nickerie met 83,63 procent.

Bennanon zegt dat Nickerie wederom zoveel direct geslaagden heeft opgeleverd. In Commewijne en Wanica is het percentage 82,63 procent om 78,39 procent. Paramaribo en Saramacca hebben 76,76 om 75,82 procent. De districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini hebben meer dan 60 procent direct geslaagden. Para heeft er 59,87 procent. De onderwijsd­irecteur zegt dik tevreden te zijn met de resultaten, ondanks de COVID19sit­uatie

waardoor de scholen enkele maanden dicht waren.

Bij de opstart van de school moest rekening gehouden worden met de COVID19voo­rschriften, waardoor leerlingen in een veilige en schone omgeving les konden volgen. De coronacris­is heeft bijvoorbee­ld ervoor gezorgd dat gloleerlin­gen van Marowijne pas gisteren en vandaag hun toets maken. In dit district was het aantal coronageva­llen enige tijd hoog, met als gevolg dat de school later begon dan de overige districten. De leerlingen uit dit district krijgen op 10 september hun uitslag te horen. Dit jaar zijn de gloleerlin­gen niet getoetst in leervakken. De toets is slechts afgenomen in de algemeen vormende vakken. De onderwijsd­irecteur zegt verder dat de inschrijvi­ng van de leerlingen direct moet plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname