Times of Suriname

Tagliafico lijkt optie te kunnen doorstrepe­n

-

VOETBAL - Het is nog maar de vraag of Nicolás Tagliafico Ajax deze transferpe­riode inruilt voor Leicester City. Het Nieuwsblad meldde maandag dat the Foxes momenteel onderhande­len met Atalanta over de komst van Timothy Castagne. Leicester City heeft naar verluidt twintig miljoen euro plus bonussen over voor de Belgische rechtsback van de kwartfinal­ist in de Champions League. Manager Brendan Rodgers ziet in Castagne volgens de krant een optie voor zowel de linker- als rechterfla­nk in het King Power Stadium.

Bovengenoe­mde Belgische krant noemt de gesprekken tussen Leicester City en Atalanta over de transfer van Castagne ‘constructi­ef’. Het gaat voornameli­jk om de laatste details omtrent het meerjarige contract van de 24-jarige vleugelver­dediger, zo klinkt het. Castagne stond vorig jaar zomer ook al op het lijstje van de nummer vijf in de Premier League van afgelopen seizoen. Hij had destijds echter geen trek in een plaats aan de linkerkant van de defensie. Een jaar later lijkt de flankspele­r van mening te zijn veranderd. Rodgers nam vorige week afscheid van Ben Chilwell, die voor 55 miljoen euro de overstap maakte naar Chelsea. Daarnaast kan de Noord-Ierse manager vanwege een zware kruisbandb­lessure maandenlan­g niet beschikken over de doorgaans als rechtsback opererende Ricardo Pereira, waardoor versterkin­gen voor de backpositi­es zeer wenselijk zijn. Rodgers kan eventueel

Advertenti­e een beroep doen op Christian Fuchs, maar de Oostenrijk­er is inmiddels 34 en geen speler voor de toekomst. Daarnaast zijn er twijfels over de ontwikkeli­ng van James Justin. Tagliafico werd vorige week door Sky Sports nog maar eens genoemd bij Leicester City, evenals Robin Gosens, ploeggenoo­t van Castagne bij Atalanta. Laatstgeno­emde werd recentelij­k ook in verband gebracht met Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur, maar Leicester City ligt nu in polepositi­on voor zijn handtekeni­ng. Zijn huidige verbinteni­s bij Atalanta loopt nog een jaar door. Men wil hem deze zomer verkopen, om zo te voorkomen dat hij na afloop van komend seizoen gratis de deur uitloopt.

(VP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname