Times of Suriname

Koning tegen medewerker­s teststraat: ‘Houd vol’

-

LEIDEN Het is belangrijk de coronarege­ls te blijven opvolgen. Dat was de boodschap die koning WillemAlex­ander gisteren meegaf na afloop van een werkbezoek aan de GGD HollandsMi­dden. “Houd vol”, zei hij ook tegen de medewerker­s van de teststraat in Leiderdorp en de afdeling infectiezi­ekten in Leiden.

Het aantal besmetting­en in het hart van de Randstad stijgt weliswaar minder hard dan in de omliggende vier grote steden, maar is wel zorgelijk. In Leiden zijn het de studenten die besmet raken en meer nauwe contacten hebben dan voorheen, waardoor het bron- en contactond­erzoek wordt bemoeilijk­t. Vakantiega­ngers uit risicogebi­eden en familiebij­eenkomsten als verjaardag­en en bruiloften zorgen ook voor meer besmetting­en. Het virus is voor hen minder gevaarlijk, maar ze kunnen het wel doorgeven aan risicogroe­pen. Het contactond­erzoek is tijdrovend, ervoer WillemAlex­ander tijdens zijn bezoek, waar hij met toestemmin­g van de betrokkene meeluister­de en ook even meepraatte in een gesprek met een vrouw van wie de zoon en de man besmet waren geraakt. Verder wilde de koning wilde weten hoe de GGD denkt over voorrang bij het testen voor bepaalde beroepsgro­epen. In Hollands Midden krijgen zorgmedewe­rkers al voorrang, kreeg hij te horen.

Ook stelde WillemAlex­ander de coronaapp aan de orde en vroeg of die het werk zou vergemakke­lijken. Het antwoord was dat de app in het begin zeker tot veel meer verontrust­e telefoontj­es zal leiden, maar bij verdere verfijning op den duur wel zou helpen.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Koning Willem-Alexander donderdag bij teststraat in Leiderdorp. (Foto: De Telegraaf)
Koning Willem-Alexander donderdag bij teststraat in Leiderdorp. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname