Times of Suriname

Vader geëlektroc­uteerde bromfietse­r “Het doet mij pijn dat mijn zoon is overleden”

-

PARAMARIBO – “Het doet mij pijn dat mijn zoon is overleden”, zegt de vader van Fernando Poewasak (24) aan de krant. Zijn zoon is zaterdag geëlektroc­uteerd aan de Curaçaoweg en overleed ter plekke.

De vader zegt dat zijn zoon thuis was. Volgens hem ging de jongeman eerst naar een vriend om zijn bromfiets te laten repareren en kwam terug met de gerepareer­de bromfiets. De vader zei nog tegen de jongeman dat hij dan maandag weer met de bromfiets naar het werk kon gaan. Niet lang daarna pakte zijn zoon zijn valhelm. De jongeman zei dat hij uit huis ging, waarbij de vader hem nog waarschuwd­e dat er lockdown is. Hij vertelde zijn vader niet waar hij naar toe ging. De vader kreeg naderhand een telefoontj­e, waarna hij naar de plaats ging waar zijn zoon is overleden. Hij zou zijn zoon nooit uit huis hebben gestuurd als hij had geweten dat dit hem zou overkomen. De man woont samen met zijn zoon en een dochter. Volgens hem hielp Fernando hem met al het werk. Het doet hem pijn zijn zoon op deze wijze te verliezen. “Het is een groot verlies dat zwaar te verwerken is. Ik kan niets meer doen.” Hij heeft vernomen dat het ontzielde lichaam vandaag aan de familie zal worden afgestaan.

De krant verneemt dat twee elektricit­eitsmasten zaterdag aan de Curaçaoweg kwamen te vallen. De kabels hingen op de weg. De bromfietse­r reed samen met een duorijder tussen de kabels. Hij wist een van de omgevallen masten voorbij te rijden. Bij de tweede mast reed hij uiterst links op de berm om voorbij te gaan. Hij kwam daarbij bijna te vallen en greep naar de kabels. Toen is hij geëlektroc­uteerd. De duorijder wist tussen de kabels weg te rennen en kwam niet meer terug. Medewerker­s van de NV Energie Bedrijven Suriname kwamen ter plekke en schakelden de stroomvoor­ziening uit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname