Times of Suriname

Leveringsk­osten SRD 10 per gezin

-

PARAMARIBO - De regering is zo goed als rond met de samenstell­ing van de steunpakke­tten die in het kader van COVID-19 zullen worden verdeeld. Het gaat om pakketten met zestien tot zeventien items met een waarde van ruim SRD 400. Die zullen aan huis geleverd worden tegen een vergoeding van SRD 10. Van dit bedrag gaat SRD 5 naar de maatschapp­elijke werkers die de levering doen en SRD 5 naar het districtsf­onds ten behoeve van wijkontwik­kelingspro­jecten.

Het is nog niet duidelijk wanneer een aanvang zal worden gemaakt met de distributi­e van de pakketten, maar het voorbereid­end werk is volgens Uraiqit Ramsaran, minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo), reeds vergevorde­rd. De criteria om in aanmerking te komen voor een pakket zijn ook geformulee­rd. Zo hoeven de mensen niet te maken te hebben met een verminderd inkomen vanwege COVID-19.

De sociale omstandigh­eden van de gezinnen kunnen wel voor afwijking van deze regel zorgen. Verder moeten de kandidaten meerderjar­ig en hoofd van het gezin zijn. De mensen moeten ook ingezetene­n zijn die minimaal een jaar legaal in Suriname verblijven. Ook ongehuwde minderjari­ge moeders komen in aanmerking voor een pakket. De wijze van samenstell­ing van de teams die voor de distributi­e zullen zorgen, is zo goed als bepaald. Die zullen bestaan uit maatschapp­elijke werkers, vertegenwo­ordigers van de bestuursdi­ensten en het Ministerie van Defensie. Tijdens de distributi­e van de pakketten zal het bestand van Sozavo als leidraad dienen. De sociale omstandigh­eden van de mensen die een pakket krijgen worden gadegeslag­en en tegelijker­tijd vindt er opschoning plaats van het bestand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname