Times of Suriname

Automobili­st omgekomen bij aanrijding

-

PARAMARIBO – Automobili­st Ewan Lanti is vrijdagavo­nd omgekomen bij een aanrijding tussen twee auto’s aan de Oost-Westverbin­ding in Meerzorg, in het district Commewijne. De politie heeft het ontzielde lichaam in beslag genomen.

Lanti reed met een mede-inzittende in een personenau­to over de Oost-Westverbin­ding komende vanuit de richting van Tamanredjo en gaande in die van Meerzorg, terwijl een terreinwag­en vanuit de tegenoverg­estelde richting kwam. Niet ver van Peperpot City verloor de bestuurder Lanti bij het beschrijve­n van een bocht de macht over het stuur en kwam op de rijhelft van de tegenligge­r, met als gevolg een aanrijding. Daarna kwam zijn voertuig op zijn kop in de trens terecht. Lanti overleed ter plekke. Zijn medeinzitt­ende en de twee personen in de terreinwag­en zijn met de ambulance afgevoerd.

De krant verneemt dat de mede-inzittende van Lanti na de aanrijding tekeerging tegen de overleden bestuurder en het ambulancep­ersoneel.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer de melding van een zware aanrijding om 19.45 uur kreeg. De overleden bestuurder zat vast tussen de resten van zijn voertuig. Drie brandweerl­ieden die toevallig naar huis gingen, haalden het slachtoffe­r uit zijn benarde situatie. In de terreinwag­en was de mede-inzittende bekneld onder het dashboard. Ook deze passagier werd bevrijd. De bestuurder van de terreinwag­en was door de klap van de aanrijding uit de wagen geslingerd en lag naast het voertuig. De brandweerl­ieden rukten na de melding binnen twee minuten uit en arriveerde­n ter plaatse om 19.56 uur.

De krant verneemt dat een politieman die van het werk naar huis ging, de aanrijding vanuit een afstand heeft zien plaatsvind­en. Hij heeft echter niet gezien wat daar precies is gebeurd, omdat er op de plaats geen verlichtin­g is. Hij schakelde zijn collega’s in. Beide wagens zijn zwaar beschadigd en moesten met de sleepauto worden afgevoerd.

Enkele politieman­nen volgden na de aanrijding een training van de Forensisch­e Opsporing op de plaats delict, waardoor de weg tot ver afgebakend was. Het verkeer was daardoor stopgezet.

WJ

 ??  ?? Een autobestuu­rder is vrijdagavo­nd omgekomen bij een zware aanrijding tussen twee voertuigen aan de Oost-Westverbin­ding in Commewijne. (Action-foto: Jermaine Abdoellah)
Een autobestuu­rder is vrijdagavo­nd omgekomen bij een zware aanrijding tussen twee voertuigen aan de Oost-Westverbin­ding in Commewijne. (Action-foto: Jermaine Abdoellah)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname